Logo allesoverkatwijk.nl
Alle winnaars van 51 stichtingen en verenigingen met hun cheque op het podium. | Foto: pr
Alle winnaars van 51 stichtingen en verenigingen met hun cheque op het podium. | Foto: pr (Foto: pr)

Rabobank schenkt bijna € 140.000 aan initiatieven uit Katwijk

Aan maar liefst 51 stichtingen en verenigingen uit Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg werd een bedrag van in totaal €139.040 geschonken. Allemaal initiatieven die de regio mooier maken. In een overvolle TheaterHangaar namen alle winnaars hun cheques blij in ontvangst.

De Avond van Katwijk werd gehouden in de prachtige TheaterHangaar in Valkenburg. Maar liefst 700 klanten van Rabobank Leiden–Katwijk waren te gast. Directievoorzitter Erik Versnel vertelde over de maatschappelijke agenda van de bank. 'We wilden naast het Wensenfonds voor nog meer impact kunnen zorgen. Daarom zijn we met de ledenraad het maatschappelijk café &Co begonnen. 'Co' staat voor coöperatie, co-creatie en community. Er is inmiddels al een negental initiatieven gestart, de bank helpt met kennis, netwerk en financiële middelen.'

Koninklijk bezoek
Musicalgezelschap Otis zorgde voor het entertainment. Ze brachten drie mooie liedjes uit de musical Soldaat van Oranje ten gehore.

Ook was er koninklijk bezoek. Prins Pieter-Christaan vertelde over het belang van Unmanned Valley Valkenburg op het voormalige vliegveld. 'We zijn al vijf jaar lang in onderhandeling voor de ontwikkeling van een high tech campus voor drones. Ze worden heel belangrijk voor de toekomst, drones kunnen worden ingezet voor veiligheid en inspectie. En omwonenden: jullie krijgen echt geen overlast van ons, don't worry!'

Maartje Bakker van Applied Drone Innovation vertelde vervolgens over de verbinding van technologie met biologie. Haar bedrijf ontwikkelt drones die gebruikt kunnen worden in de glastuinbouw op zoek naar zieke planten. 'Werken met een drone gaat vier keer sneller, is succesvoller en duurzamer.'

Tot slot sprak de burgemeester van Katwijk Cornelis Visser over zijn gemeente als topsportgemeente. 'We hebben veel sportverenigingen in Katwijk. Met name de vrouwen van basketbalvereniging Grasshoppers zijn goed bezig. Ze worden jaar op jaar Nederlands kampioen, een hele knappe prestatie.' Hij reikte zelf een cheque van €500 uit aan Fietsmaatjes. De stichting wil zich vestigen in Katwijk, zodat daar ook vrijwilligers met duofietsen tochten kunnen maken, samen met mensen met beperkingen.

Uitreiking cheques
Er werden 51 cheques uitgereikt aan lokale verenigingen en stichtingen die de regio mooier maken. Zoals de Katwijkse Zeeverkenners, ze kregen €5.000 om zonnepanelen op hun clubhuis aan te leggen. IJsclub Voorwaarts had geld nodig om een beveiligde en verwarmde buitenkast voor de AED te realiseren en kreeg een cheque van €2.000.

Sinterklaas was gekomen namens de stichting Sint en Pietenactie. 'Ik geef altijd zoveel weg, vanavond kom ik wat halen.'

De goedheiligman kreeg €1.500 voor opnameapparatuur die gebruikt kan worden voor het Katwijks Sinterklaasjournaal.

Stichting Welzijnskwartier kreeg voor Eetkamer de Kromme €3.500 om een nieuwe stoomoven aan te schaffen En Stichting Herberg Welgelegen kreeg €5.000 om BeleefTV te realiseren voor ouderen met dementie. Drie buitenlandse projecten werden beloond. Stichting Kind in Oost-Europa kreeg €5.000 om het sanitair van een dorp in Roemenië te verbeteren. Stichting Kanjers van Kenya kreeg datzelfde bedrag om watertanks en een koe aan te schaffen in Ngong. En Stichting Mano a Mano kreeg €2.000 voor voorlichting over hygiëne in La Cuchulla del Higo.

Volgend jaar gaat het Rabobank Wensenfonds verder onder de naam Rabo ClubSupport. Kijk voor een totaaloverzicht van de winnaars van het Wensenfonds op www.DichterbijLeidenKatwijk.nl.

Wat vindt u?

Mondkapjes moeten worden verplichtReageren!