Bart Sinteur in actie. | Foto: OrangePictures
Bart Sinteur in actie. | Foto: OrangePictures Foto: WJ Dijkdrent

Katwijk wint van Jong Sparta: 2-1

Het moest zaterdag van ver komen bij de Katwijkers, in een wedstrijd die niet veloren mocht worden. Uiteindelijk schoot Bart Sinteur in blessuretijd de oranjehemden naar de winst: 2-1.

Zonder de nog steeds geblesseerde aanvoerder Robbert Susan, ging Katwijk als de bliksem van start. Reserve-aanvoerder Marciano Mengerink mocht eindelijk aanleggen voor zijn 100e goal in Katwijkse dienst, nadat Mike van den Ban alert was en de bal op Sparta wist te veroveren. Vervolgens domineerde Katwijk in eigen huis, maar wist dat niet in een grotere voorsprong om te zetten.

Guus van Weerdenburg was misschien wel het dichtste bij, toen hij vrij voor goal werd gevonden. Maar net als een week eerder tegen Rijnsburgse Boys, bleek de verdediger in de '16' niet het killer instinct te hebben dat aanvallers wellicht van verdedigers scheidt. Hoewel, ook de aanvallers lieten zich niet in onbetuigd in het kansen missen. Roland Bergkampo en Marouane Afaker waren bijvoorbeeld dichtbij, maar stuitten op de Rotterdamse goalie.

De Rotterdamse goalie in Katwijkse dienst (en oud-Spartaan) had de eerste 25 minuten maar weinig te doen gehad, maar zag Sparta na een kleine tactische omzetting op het middenveld, zich wel terug in de wedstrijd spelen. Tahiri was namens de Rotterdammers het eerste gevaarlijk en zou dat vaker zijn. Het was echter een eigen goal van Raoul Esseboom die de Spartanen de gelijkmaer bracht in het begin van de tweede helft.

Bepaald niet tegen de verhouding in en kansen volgden, voor wederom Tahiri om de wedstrijd echt om te draaien. Aan de andere kant leek Mengerink zich bijna onsterfelijk te maken met een afstandslob over de verre keeper Gomes, maar zag zijn poging in het dak van de goal belanden. Katwijk begon de noodzaak steeds meer te voelen om met opportunistisch voetbal een goal te forceren. Heel even leek dat te lukken door Joey Jongman, de goaltune ging al aan, maar het was uitiendelijk Bart Sinteur die zich tot held mocht kronen. In blessuretijd liet hij zien dat verdedigers best kunnen scoren: 2-1.

Katwijk mag zich daarmee opmaak voor een hete decembermaand, met wedstrijden tegen koploper Koninklijke HFC en concurrent (oud-koploper) IJsselmeervogels. Voordat de kalkoen de oven in mag, volgt het slotakkoord op 19 december met het KNVB-bekerduel tegen TOP Oss