Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: PR

Katwijk Centrael terug op TV met kerstspecial

Na lange tijd van afwezigheid is er vanaf maandag 16 december weer een aflevering van het satirische tv-programma Katwijk Centrael op RTV Katwijk. Speciaal voor de feestdagen duiken de makers in de historie, die zij op geheel eigen wijze koppelen aan de actualiteit, want in Katwijk blijft nou eenmaal heel veel (zo niet alles) hetzelfde.

Zo komen er niet alleen brandende kerstbomen, vrolijke kaarsen en vliegende rendieren voorbij in deze aflevering van Katwijk Centrael, maar staan de maker ook stil bij actuele zaken als de gevolgen van klimaatverandering, de stikstofcrisis en de crisis in de ouderenzorg. Zo kom je als kijker trouwens ook nog eens wat te weten. Wist u bijvoorbeeld dat Katwijk Rotterdam, Amsterdam en Friesland naar de kroon steekt als het gaat om scheepsbouw en torenmuzikanten. Want hoe zit het eigenlijk met de toren van de Oude Kerk? Is deze informatie je te cryptisch? Kijk dan gewoon nar het programma en het wordt allemaal duidelijk.

Woningnood, bomenkap en zangreizen, het komt allemaal aan de orde in Katwijk Centrael. En alsof dit allemaal nog niet erg genoeg is, laten ook vertrouwde figuren hun gezicht weer even zien: Henkie en Nelis, tante Leu en Kees en Cor uit het Skuurtje. Kortom, een aflevering vol Golden Oldies, speciaal voor de feestdagen. 

Katwijk Centrael wordt gemaakt door Jaap Arnoldus (camera en geluid), Adri van Beelen en Ruud Minnee (bedenkers). Vanaf maandag 16 december bij RTV Katwijk, elke dag om 12:00, 18:00 en 21:30 uur. Tot en met 28 december. 

Wat vindt u?

Mondkapjes moeten worden verplichtReageren!