| Foto: Geert Bekker
| Foto: Geert Bekker

Grasshoppers wint van Utrecht Cangeroes

Algemeen Sport

Sportiff Company Grasshoppers behaalde afgelopen vrijdag een benauwde zege op Utrecht Cangeroes. De ploeg van Axel Gouw/Frans Mens kwam tegen de met veel energie spelende thuisclub maar niet op gang maar trok de winst uiteindelijk in de eindfase toch naar zich toe.

Het gelijk opgaande eerste kwart won Grasshoppers met klein verschil. De thuisclub leidde nog halverwege met 12-11 maar kon niet voorkomen dat Sportiff Company Grasshoppers op voorsprong komt aan het einde van deze periode (18-20).

In eerste instantie kan Utrecht Cangeroes in de 2e periode uitlopen maar Grasshoppers herstelde zich prima en kan met een kleine voorsprong de kleedkamers op gaan zoeken. Na 25-22 halverwege zorgde een Katwijkse run voor wat lucht bij het rustsignaal (30-37).
Het derde kwart was vervolgens voor de thuisclub die scherp uit de kleedkamer en weer terug in de wedstrijd kwam. Halverwege stonden de Utrechters met miniem verschil voor bij aanvang van het laatste kwart (54-53).

Tot aan het einde bleef het spannend en kon de wedstrijd steeds 2 kanten op. Uiteindelijk weet Sportiff Company Grasshoppers in de eindfase de zege toch binnen te halen, waarmee de tweede plaats in de competitie een feit was. Eindstand 69-73.

Reactie van coach Axel Gouw na de wedstrijd: "Cangeroes speelde een goeie pot. Wij niet. Daar zijn 101 smoesjes voor te verzinnen, maar daar doen wij, en zeker de meiden niet aan. Het mooie is dat toen het erom ging we precies deden wat we moesten doen".

De eerstkomende wedstrijd is zaterdag uit tegen Martini Sparks. Op woensdag 11 december aanstaande komt Jolly Jumpers op bezoek. Aanvang van de wedstrijd is 20.30 uur.

Uit de krant