Logo allesoverkatwijk.nl
Sport

Nederlaag tegen DTS Ede geen schande voor Rijnvogelvrouwen

Rijnvogels heeft tegen landskampioen DTS Ede uitstekend weerstand geboden. Een dik uur lang kon de promovendus goed mee komen op Sportpark Inschoten in Ede, maar na de 4-2 voor de thuisploeg werd de hoop op een stunt de kop in gedrukt. Rijnvogels kan terug kijken op een goede wedstrijd waarin het verrassend goed meevoetbalde met één van de teams van de buitencategorie van de topklasse.

De titelhouder liet in eigen huis zien dat het de klus snel wilde klaren en ging sterk van start. Met snel voetbal over de flanken werd Rijnvogels de eerste tien minuten een beetje overrompeld. Binnen het kwartier waas het al 2-0. Daarna gingen de Vogels de tegenstander meer de wil op leggen. Na een aantal uitvallen over flanken wist Mandy de Boer na 25 minuten door te breken en haar inzet werd via de vingertoppen van de keeper gekeerd, maar Tirza Kromhout was er als de kippen bij om de rebound binnen te werken. Negen minuten later wist DTS, voor het mooie iets te snel, het verschil weer op twee te zetten na een prachtige aanval en dito goal. De strijd was zeker niet gestreden, want Rijnvogels kwam steeds beter in hun vel te zitten. Het laatste kwartier voor rust was de beste van de Kooltuinbewoners. Wilan Gies Broesterhuizen werd binnen de zestien ten val gebracht en Lavinia Poku nam de elfmetertrap. In eerste instantie werd deze gekeerd, maar in de rebound was het wel raak voor de topscoorder van Rijnvogels.

Na de thee was het DTS die de duimschroeven iets meer aandraaide en Rijnvogels werd wat meer terug gedrongen. Toch kreeg Rijnvogels nog een goede mogelijkheid op de 3-3. Mandy de Boer werd nog eens gelanceerd en kon net niet de toegesnelde Ramona van der Harst bedienen om de bal binnen te lopen. Helaas viel de goal direct aan de andere kant en kwam de wedstrijd hierdoor in het lot te zitten. Hierna controleerde DTS de wedstrijd zonder tot echt grote kansen te komen. Een veel te makkelijk gegeven penalty bracht de stand ook nog op 5-2, Daar waar DTS het van afstand probeerde kwam Rijnvogels nog tweemaal in aanmerking voor een goal. Eerst werd Wilan Gies Broesterhuizen in het zestien meter gebied overduidelijk neergelegd maar ditmaal leverde het geen penalty op, daarna was Mandy de Boer weer los in de diepte maar haar harde schuiver ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Een verdiende overwinning voor DTS Ede die zeker in balbezit meer kon brengen dan Rijnvogels. Maar de bezoekers uit Katwijk kunnen ook terug kijken op een positieve middag waarin het aardig mee kwam met de landskampioen. Wat rest is dat Rijnvogels volgende week tegen SC Woezik moet winnen.