Logo allesoverkatwijk.nl
Yassin Kaabouni wordt geknuffeld na de gelijkmaker. | Foto: Piet van Kampen
Yassin Kaabouni wordt geknuffeld na de gelijkmaker. | Foto: Piet van Kampen (Foto: )
Sport

Rijnvogels vergeten te winnen van Jodan Boys

Een overwinning op de Jodan Boys zou en mooie afsluiting hebben betekend van de week waarin de grauwsluier die een paar maanden over de Kooltuin waarde was opgetrokken. Afgelopen maandag werd tijdens de Algemene Ledenvergadering helderheid geschapen en duidelijk waar de club momenteel staat en wat het toekomstperspectief is. De kou is uit de lucht en 'samen verder' is het motto.

Dit weekend werd bekend dat Thomas Duivenvoorde de nieuwe trainer wordt en Jaap van Duijn en Romano van der Stoep weer hebben bijgetekend. De eerste signalen van een positieve ontwikkeling.

De overwinning op de altijd lastige opponent Jodan Boys bleef echter uit. 'Wij hebben een puike wedstrijd gespeeld, veel kansen gehad maar we vergaten te winnen' aldus de teleurgestelde trainer Jimmy Simons. Hoe had hij de aanvankelijke afwezigheid van Jaap van Duijn (met een griepje toch op de bank) ervaren? 'Jaap is onze topscorer en is er op belangrijke momenten'. Ook de na dit seizoen vertrekkende oefenmeester had gezien dat zijn plaatsvervanger Quassin Kaabouni een goede vervanger was met veel dreigende acties. Uit een daarvan had Roy van Leeuwen de bal van een meter voor het hok van Roy Rondeltap voor het inblazen maar verslikte zich geheel verrast in deze unieke mogelijkheid op de openingstreffer. Overigens had deze al na een minuut voor de Gouwenaren kunnen vallen maar doelman Arie van der Niet voorkwam via de paal de eerste inslag.

Het werd een evenwichtig duel waarin de Boys uit de Kaasstad veel lange ballen hanteerden en de thuisclub het meer opbouwend in de breedte zocht. Kansen deden zich over en weer voor. Max van Steen kopte net naast en Roy van Leeuwen strandde op een knappe redding van Rondeltap en miste vervolgens de kans van de dag. Collega van der Niet voorkwam met een voetreflex de openingstreffer en derhalve brak de rust met de bekende brilstand aan.

In het tweede bedrijf waarin de Vogels overwegend de meerdere waren lukte het niet om dit in scoren uit te drukken. Zoals in de oude voetbalwetten deed het spreekwoord 'als wij niet scoren doen zij het wel' weer opgeld. Na een snelle counter kon de geheel vrijstaande spits Bradley el Idrissi ongehinderd de 0-1 binnen koppen. Nog geen man overboord van het Katwijkse vlaggenschip. Even de domper verwerken en op jacht naar de gelijkmaker. Deze nam Yassin Kaabouni voor zijn rekening met een prachtig schot in de korte hoek. Erop en erover leek het te gaan worden. Ondanks de druk en vele corners geen tweede treffer. Deze viel geheel onverwacht aan de andere kant. Een verdwaalde dieptepass werd door de Katwijkse defensie en doelman van der Niet verkeerd ingeschat en Bradley el Idrissi was de lachende derde. Het slotoffensief in de korte resterende periode bracht niet waar de thuisclub recht op had, minimaal een puntje. De Goudse kaas werd weer van het Katwijkse brood gegeten.