Logo allesoverkatwijk.nl
sdr
sdr (Foto: Obs de Krulder)

Respect en inspiratie

Vrijdag schoof de burgemeester aan in het klaslokaal van groep 7/8 bij OBS De Krulder. Cornelis Visser was hier na aanleiding van De Week Van Respect die enkele weken geleden zeer uitgebreid behandeld is door de klas. De leerlingen hebben met hun leerkracht tijdens het thema 'Respect' hard gewerkt aan schriftelijke opdrachten, interessante discussies gehad over duurzaamheid, klassengesprekken gehouden, extra aandacht gegeven aan hun klassendieren en zelfs nieuwe afspraken met de juf ingevoerd.

Toch blijft de grote trots van groep 7/8 de brievenwisseling die zij hebben opgezet tussen hen en de ouderen bij het DSV in Katwijk. In de laatste week van november zijn ze uitgenodigd om er een kopje koffie te drinken. Afgelopen vrijdag was de burgemeester van harte welkom om met deze enthousiaste klas te praten.

Het werd een open en eerlijk gesprek over onderwerpen als politiek, discriminatie, toekomst en respect in al zijn facetten. De kinderen lieten zich van hun beste kant zien en het was al snel duidelijk dat zij al een eigen mening hebben ontwikkeld als het gaat om dit thema.

Na het gesprek werd de burgemeester uitgenodigd om een foto met de klas te maken en ook werd zijn handtekening gevraagd. Want voor kinderen blijft de burgemeester toch een heuse beroemdheid.