Logo allesoverkatwijk.nl
Doelman Arie van der Niet met een geweldige redding. | Foto: Piet van Kampen
Doelman Arie van der Niet met een geweldige redding. | Foto: Piet van Kampen (Foto: )
Sport

Gelderse bodem goed voor FC Rijnvogels

Een slechte wedstrijd toch winnen. Dit aloude predicaat deed weer eens opgeld. De uiteindelijk zwaar bevochten 3-1 overwinning op het knusse doch niet geheel eigentijdse sportpark De Waaijenberg- geen tribune, geen scorebord, geen omroep- was niet geheel conform de verhoudingen. Geen enkele Rijnvogelgetrouwe maalde er na afloop om. De 3 punten om in de kopgroep mee te blijven draaien zaten in de knip. Tegen de verhouding in maar op wilskracht behaald.

De opvoering van de 22 acteurs was matig in een duel waarin de thuisclub per saldo het meeste balbezit had maar de kansen niet wist te benutten. Enerzijds de verdienste van de Katwijkse defensie waarin Ricardo de Vlugt en Kevin Wijmer bij tijd en wijlen samen met de kompanen Reno van Heijningen en Niek Ossevoort de nodige moeite hadden om Sherwin Grot (ex-IJsselmeervogels) en de zijnen van het scoren af te houden. Anderzijds was doelman Arie van der Niet een betrouwbare sluitpost met als hoogtepunt van zijn optreden het geweldig verwerken van een vrije trap van Roy Talsma. Het was kort na het begin waarin de Vogels al na 2 minuten de leiding namen. Ricardo de Vlugt lanceerde Roy van Leeuwen en de snelle spits liet de blauwe defensie zijn hielen zien en passeerde doelman Patrick ter Mate koelbloedig. Een quickstart voor de Katwijkers, een mooie opsteker voor het team. Ricardo de Vlugt onderscheidde zich kort na de openingstreffer door een vroege gelijkmaker op de doellijn te voorkomen en kort daarop was Kevin Wijmer de reddende engel op een hachelijk moment.

De gastheren namen de regie in handen maar grossierde in lange ballen en foutieve passes. De formatie van trainer Jimmy Simons deed hier niet voor onder en ook veel korte combinaties verzandden vroegtijdig. Nee, het was bepaald geen sprankelend duel. Kort na de thee viel weer op een goed moment de tweede treffer. Hij kwam op naam van Jaap van Duijn. Voordien nauwelijks zichtbaar maar op het juiste moment ter plekke om een passje van Niek Ossevoort doeltreffend in de Doorwethse touwen te jagen. DUNO D leek niet gecapituleerd maar opende de jacht op de anschlustreffer. Na een voorzet van Sherwin Grot ontstond er een rommelige toestand voor het Katwijkse hok en Roy Talsma kwam hier uiteindelijk als winnaar uit tevoorschijn, 1-2. De Vogels kwamen niet meer aan fatsoenlijk opbouwen toe, kregen nog enkele kansen maar het wachten was op een verdiende gelijkmaker die er niet kwam. Met struggle for life voetbal overleefden de Katwijkers en mochten van geluk spreken dat de lat een helpende hand bood. En dan zoals zo vaak in dit spelletje: de thuisclub dringt aan en een counter kost hen de kop. Opgezet door Romano van der Stoep, beheerst door getikt door invaller Yassin Kaabouni en simpel afgerond door Jaap van Duijn. De verre trip naar het fraaie Gelderse land bleek opnieuw vruchtbaar.