Website Rijnlandse Geschiedenis viert lustrum | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
| Foto: PR
| Foto: PR (Foto: Cor de Mooy)

Website Rijnlandse Geschiedenis viert lustrum

De website Rijnlandse Geschiedenis bestaat vijf jaar. Het eerste lustrum wordt komende zaterdag met genodigden gevierd in het Katwijks Museum. Het programma bestaat uit een drietal lezingen en de presentatie van een bijzonder boek.

Drie archeologen geven voor genodigden lezingen over de archeologie in Rijnland. De onderwerpen zijn het ontstaan van Middeleeuwse dorpen, wat afval ons kan leren en sporen van de Tweede Wereldoorlog.

Als verjaardagscadeau ontvangen de historische organisaties, die zijn aangesloten bij Rijnlandse Geschiedenis, het boek 'Een Ambacht aan de Rijnmond – Valkenburg en Katwijk in de Middeleeuwen'. Dat is het laatste grote werk van de onlangs overleden streekhistoricus en amateurarcheoloog Dik Parlevliet uit Katwijk. Burgemeester Cornelis Visser van Katwijk overhandigt het eerste exemplaar aan Arend Parlevliet, de broer van de auteur.

Rijnlandse Geschiedenis is er voor iedereen die geïnteresseerd is in het erfgoed en de historie van onze regio. De website benadrukt de samenhang in de gezamenlijke geschiedenis en versterkt de uitwisseling tussen allen die zich ermee bezighouden. De website is uitgegroeid tot een bron van kennis over de Rijnlandse Geschiedenis.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>