Logo allesoverkatwijk.nl
De bussluis tussen de Keplerlaan en Hartweg in Rijnsoever. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
De bussluis tussen de Keplerlaan en Hartweg in Rijnsoever. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde (Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Wijkraad Katwijk Noord: bussluis Hartweg open voor verkeer Biltlaan

Wijkraad Katwijk Noord maakt zich zorgen over de verkeersafwikkeling komende maand als op de Biltlaan tussen de Helmbergweg en de rotonde De Krom tijdelijk eenrichtingsverkeer wordt ingesteld. Die is alleen voor verkeer van zuid naar noord, dus vanaf de Hoorneslaan naar Rijnsoever Noord.

Er zijn met name over de verkeersstroom vanuit Noorwijk richting Hoorneslaan zorgen bij de wijkraad. 'Hoe dit verkeer wordt omgeleid is niet duidelijk, maar zal wel veel overlast gaan geven.'

Om het verkeer vanuit Noordwijk richting Hoorneslaan beter te laten verlopen, stelt de wijkraad voor de bussluis bij de ESTEC tussen de Keplerlaan en Hartweg open te stellen voor verkeer dat naar Katwijk aan Zee wil. 'Eventueel als eenrichtingsweg', aldus de wijkraad. 'Op deze wijze wordt gezorgd, dat verkeer op een snelle en veilige wijze richting dorp kan gaan.' 

De wijkraad stelt zelfs voor om de bussluis permanent weg te halen, zodat er altijd autoverkeer vanaf de Keplerlaan kan doorsteken naar de Hartweg.

Lees meer in De Katwijksche Post van deze week.