Afbeelding
Foto: pr

Inbreker gaat Rijnsburg testen

Algemeen

De gemeente organiseert volgende week woensdag een voorlichtingsavond over 'hoe voorkom ik een inbraak?'. In de Burgt in Rijnsburg is iedereen welkom vanaf 19.00 uur. 'De deur op slot' en 'de ramen dicht' zijn vanzelfsprekende zaken waar je ongetwijfeld goed op let. Maar wat kan je nog meer doen?

Op deze avond krijgen bezoekers tips om het risico op een inbraak te verkleinen. Naast de politie spreekt ook een ex-inbreker over zijn ervaringen. Deze ex-inbreker is 's middags al op pad geweest in een wijk in Rijnsburg om te kijken hoe de kansen voor inbraak daar zijn. Natuurlijk laat hij daar het een en ander van zien tijdens de avond. Na afloop is er een informatiemarkt waar u tips kunt krijgen over het beter beveiligen van uw woning. Een lokaal bedrijf dat al jaren advies op maat geeft op het gebied van het politiekeurmerk veilig wonen, is aanwezig.

Aanmelden kan tot uiterlijk 25 november via oov@katwijk.nl. Komt u naar de voorlichtingsavond? Vergeet niet in huis een lichtje aan te laten en alles goed af te sluiten.

Uit de krant