Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr
Foto: pr (Foto: pr)

69 procent Katwijk aan Zee is voor betaald parkeren op zondag

69 procent van de inwoners in Katwijk aan Zee is voor het invoeren van betaald parkeren op zondag. Dat blijkt uit een enquête die de gemeente heeft uitgestuurd. Ruim 1900 inwoners zijn uitgenodigd om de vragenlijst in te vullen. Ook via social media is de vragenlijst door veel inwoners ingevuld. Maandag zijn drie prijzen uitgereikt als bedankje voor het invullen van de enquête. Een van de prijzen is een maand gratis parkeren in een gemeentelijke parkeergarage.

Voor de parkeermogelijkheden scoort Katwijk een voldoende, maar in Katwijk aan zee en Katwijk aan de Rijn is ruimte voor verbetering. Niet iedereen is tevreden over het parkeren; circa de helft van de bewoners geeft aan dat er onvoldoende ruimte is om te parkeren. Dit is gemeten over heel Katwijk, inclusief Katwijk aan Zee. Waarvan 66 procent van de inwoners het wel een goed idee vindt om het aantal vergunningen per woonadres te beperken. De meerderheid van de inwoners, 69 procent, is vóór invoering van betaald parkeren en handhaving op zondag en vóór het uitbreiden van het vergunningsgebied.

In het onderzoek is verder aandacht voor groen en spelen. De gemeente weet nu goed hoe bewoners denken over het groen, spelen en parkeren in hun wijk of buurt. De uitkomsten van dit onderzoek worden meegenomen in het opstellen van het nieuwe groenbeleid, parkeerbeleid en het speel- en beweegbeleid.