Opknapbeurt Rijnstraat/Turfmarkt start begin volgend jaar | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
 | Foto: Piet van Kampen
| Foto: Piet van Kampen (Foto: Cor de Mooy)

Opknapbeurt Rijnstraat/Turfmarkt start begin volgend jaar

Aannemersbedrijf KWS Infra BV gaat de herinrichting van de Rijnstraat en de Turfmarkt voor zijn rekening nemen. In de gunningsprocedure van de gemeente, waarbij is getoetst op prijs/kwaliteit, planning en communicatie met de omgeving, kwam KWS Infra BV als beste keus naar voren.

Planning
De Rijnstraat en de Turfmarkt worden opnieuw ingericht met het voornemen de maximum toegestane snelheid terug te brengen naar 30 km/uur. Naar verwachting start de aannemer in januari 2020 aan het werk aan de Turfmarkt richting de Molentuinweg én vanaf de kruising van de Kerkstraat/ Rijnstraat richting de Turfmarkt. Op deze wijze kan de aannemer sneller werken, zodat de overlast voor de omgeving zo beperkt mogelijk blijft.

Afstemming met R-net/RijnlandRoute
Naast de werkzaamheden aan de Rijnstraat en de Turfmarkt zijn er ook werkzaamheden gepland rond R-Net en de aanleg van de RijnlandRoute. De uitvoering van deze projecten hebben een grote impact op het verkeer, zeker als de werkzaamheden tegelijkertijd plaatsvinden. Daarom worden de werkzaamheden zoveel mogelijk op elkaar afgestemd, zodat het verkeer zo min mogelijk hinder ondervind. De werkzaamheden voor de Rijnstraat worden daarom in twee periodes gepland. Dit is nodig vanwege de geplande afsluiting van de Kon. Julianabrug. Als de renovatie van de Kon. Julianabrug start, legt de aannemer rond 1 maart 2020 de werkzaamheden tijdelijk neer om de Rijnstraat volledig toegankelijk te maken voor de weggebruikers. Naar verwachting is de renovatie van de Kon Julianabrug begin januari 2021 gereed, waarna de laatste werkzaamheden aan de Rijnstraat verder worden afgemaakt. De Turfmarkt is waarschijnlijk nog vóór maart 2020 afgerond. De resterende werkzaamheden aan de Rijnstraat zijn naar verwachting eind maart 2021 gereed.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>