Marciano Mengerink wordt gehinderd door Bryan Sirvania van De Treffers. | Foto: OrangePictures Foto: WJ Dijkdrent

Degelijk Katwijk wint op De Krom van De Treffers

Na de nederlaag tegen Spakenburg stond er behoorlijk wat druk de ketel in Katwijk. Een degelijk Katwijk wist zich in eigen huis echter te herpakken en voetbalde zich naar een eenvoudige winst. De Treffers werden met 2-0 verslagen.

Er werd wat afgemopperd op De Krom gedurende de afgelopen weken. Zeker na de onnodige nederlaag in tegen laagvlieger Spakenburg. Het woordje crisis viel weliswaar nog niet, duidelijk werd wel dat er wat druk op de ketel stond. En dan stond ook nog eens het duel met De Treffers op het programma. De elf van Jan de Jongen verloren de eerste twee duels, maar bleven sindsdien ongeslagen. Bepaald geen tegenstander om je weer even lekker in vorm te spelen, dus.

De Katwijkers speelden onrustig, bij vlagen zelfs slordig, maar zagen wellicht ook al meteen dat De Treffers niet de verwachte tegenstand bood die vooraf werd verwacht. De oranjehemden hadden het verdedigend in ieder geval goed op orde, aanvallend zocht het nog naar rust en grip. Langzaamaan werd die ook gevonden door de oranje-zwarte elf, waar deze week Robbert Susan geschorst moest toekijken, maar voor Bergkamp weer eens een plekje was gevonden na lang blessureleed.

De lange aanvaller fungeerde als prima kapstok voor de aanvallers om hem heen, al wisten Marouane Afaker, Mike van den Ban en Marciano Mengerink daar in de eerste helft nog niet van te profiteren. De lukte pas 10 minuten in de tweede helft, toen Katwijks topschutter Van den Ban de 1-0 wist binnen te schuiven. Daar bleef het lang bij, De Treffers konden überhaupt geen potten breken, invaller Jordy Hilterman zou namens de Katwijkers pas vlak voor tijd de score verdubbelen.

De oranjehemden toonden zich tegen de Groesbekers degelijk, al kon het zeker in aanvallend opzicht nog iets effectiever. In aanloop naar de derby tegen Rijnsburgse Boys is de druk in ieder geval wat van de ketel.