Logo allesoverkatwijk.nl
De ontlading was totaal bij Quick Boys na het winnende doelpunt. | Foto: OrangePicutres
De ontlading was totaal bij Quick Boys na het winnende doelpunt. | Foto: OrangePicutres
Sport

Quick Boys bezorgt ASWH in slotminuut nederlaag

Na twee winstpartijen op rij moest ook naaste concurrent ASWH eraan geloven. In een wedstrijd waarin weinig gebeurde en waar het ernaar uitzag dat de wedstrijd zonder doelpunten zou eindigen trok Quick Boys aan het slot van de wedstrijd alsnog aan het langste eind. Een laat doelpunt van Ivaillo Staal deed ASWH de das om.

Aangezien beide tegenstanders de punten maar al te goed kunnen gebruiken was voorzichtigheid troef in deze wedstrijd. Zowel ASWH als Quick Boys namen alle tijd om de kat uit te boom te kijken. Voorlopig lag het initiatief bij ASHW dat daarmee een aantal hoekschoppen afdwong die de blauwwitte defensie niet konden verontrusten.

Na ruim tien minuten spelen probeerde Koen Wesdorp met een hard schot doelman Paul van der Helm te passeren maar plaatste de bal naast het doel. In deze wedstrijdfase probeerde ook Sam van de Kreeke de score te openen, ook hij plaatste de bal over het doel.

Zonder dat beide tegenstanders verder tot doelkansen kwamen verstreek de tijd. Pas halverwege de eerste helft liet ASWH zijn tanden weer eens zien toen Fabian Korporaal Sam van de Kreeke vond die de bal over het doel van Paul van der Helm plaatste. Pas in deze fase van de wedstrijd liet Quick Boys zich aan de andere kant van het veld gelden. Uit een vrije schop van Jeffrey Ket werd Tommy Bekooij gevonden die de bal onvoldoende onder controle kreeg om het doelman Michel Franken moeilijk te maken. Voor ASWH kreeg oude bekende Kenny Anderson nog een prima kans de score voor ASWH te openen, ondanks alle ruimte die de blauwwitte defensie Anderson bood moest deze zijn meerdere in doelman Van der Helm erkennen.
Zo zouden beide tegenstanders over en weer de in de loop van de eerste helft gelegenheid zoeken de score te openen. Beiden wisten het net niet te vinden. Beiden wilden deze wedstrijd niet verliezen en acteerden daarom uiterst voorzichtig. Weliswaar creëerde ASWH meer gevaar dan Quick Boys, bij de Ambachters ontbrak het raffinement om de score te openen. Aan de andere kant kon Quick Boys offensief geen vuist maken. De aanvallers hadden het moeilijk tegen de boomlange verdedigers van ASWH.

In de tweede helft was het wedstrijdbeeld van de eerste helft weer snel zichtbaar. ASWH bleef op zoek naar de voorsprong maar bleef onmachtig het net te vinden. Na een paar minuten leek Tommy Bekooij gevaarlijk te worden voor Quick Boys. Kappend en draaiend zocht Bekooij een positie om de bal op doel te plaatsen, het schot verdween net naast het doel.

Met nog een halfuur te gaan bracht coach Edwin Grünholz zijn eerste wissel. Dennis Kaars werd naar de kant gehaald voor Jesper de Vré. Die wissel en ook de latere wissels die ook bij ASWH werden gebracht lieten het wedstrijdbeeld niet kantelen. ASWH bleef aandringen maar bleef onmachtig het net te vinden terwijl ook Quick Boys nog steeds geen kans zag de defensie van ASWH in de problemen te brengen.

Op het moment dat men zich al leek te hebben neergelegd bij een puntendeling troefde Quick Boys in de slotminuut van de wedstrijd alsnog toe. De verdediging van ASHW was in de problemen geraakt bij een hoekschop van Quick Boys. Waar de bal in eerste instantie nog kon worden weggewerkt kwam deze in de voeten van Jeffrey Ket die aflegde op Ivaillo Staal. Staal werkte de bal langs doelman Michel Franken het doel in. In de nog resterende tijd wist ASWH die achterstand niet meer weg te werken, net als in de vorige wedstrijd kon Quick Boys in de slotminuten van de wedstrijd weer drie punten aan haar totaal toevoegen.