Toch onderzoek naar zuidelijke variant tijdelijke N206 | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Impressie van de toekomstige Tjalmaweg.
Impressie van de toekomstige Tjalmaweg. (Foto: PZH)

Toch onderzoek naar zuidelijke variant tijdelijke N206

De provincie gaat toch onderzoek doen naar zuidelijke alternatieven voor een tijdelijke verlegging van de N206/Tjalmaweg tijdens de aanleg van de RijnlandRoute. Tijdens dit onderzoek, dat tot uiterlijk eind januari duurt gaan de vergunningaanvragen en voorbereidende werkzaamheden zoveel als mogelijk door. Hierbij is afgesproken dat tijdens het onderzoek geen werkzaamheden plaatsvinden die een zuidelijke variant onmogelijk maken.

De Tjalmaweg wordt als onderdeel van de RijnlandRoute in de komende twee jaar verbreed en gedeeltelijk verdiept. Als gevolg van de gekozen werkwijze van aannemer is tijdens de aanleg van de nieuwe weg een tijdelijke verlegging van de Tjalmaweg noodzakelijk om de bereikbaarheid te garanderen. In het oorspronkelijke plan van de aannemer is deze tijdelijke weg ten noorden van de huidige weg gesitueerd. Bewoners en gemeenteraad wilde een onderzoek naar de mogelijkheden van een zuidelijke variant.

Om vertraging te beperken, vraagt de aannemer verschillende vergunningen en verkeersbesluiten aan. De werkzaamheden waar deze vergunningen en verkeersbesluiten voor nodig zijn, hebben grotendeels te maken met de definitieve situatie. Sommige vergunningen hebben te maken met werkzaamheden voor een tijdelijke noordelijke verlegging van de N206. De vergunningaanvragen voor deze tijdelijke verlegging zijn inmiddels aangevraagd.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>