Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Cor de Mooy
foto's

Sinterklaas is aangekomen

Jongens, heb je 't al vernomen....? Nou, het kan niemand ontgaan zijn, hoor. De goedheilig man is zeker weten aangekomen in Rijnsburg. Een onafzienbare menigte aan ouders met kinderen wachtte de goede Sint op.

Maar o nee! Sinterklaas was te laat. Hij moest met de trein uit Apeldoorn komen. 'Maar de NS was natuurlijk weer eens te laat', aldus een van de vooruitgescooterde Pieten. Teuntje van Delft stond al met loco-burgemeester Adger van Helden te wachten. Gelukkig liet hij toch niet al te lang op zich wachten. De Sint werd door de wethouder hartelijk welkom geheten in 'ons mooie dorp Rijnsburg'. Na cadeaus overhandigd te hebben aan Drees Hoek van de winkeliersvereniging en de wethouder, verzekerde Sinterklaas dat de schoenen weer gezet mogen worden.

Daarna was er volop tijd en aandacht voor de kinderen. Boksen, high fives en handjes werden in ontelbare hoeveelheden uitgewisseld. Natuurlijk konden de kinderen uitgebreid op de foto met de immer vriendelijke Sint en zijn Pieten.

In De Hoftuin werd druk gekleurd en werden er speculaaspoppen versierd. 'Ik had er 350 en die zijn allemaal op', vertelde bakker Van Tilburg. De DJ-Piet draaide aan één stuk sinterklaasliedjes met een lekker beat. Ook de Pieten konden hier niet stil bij blijven staan.