Hij komt, hij komt! | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Kinderen verwelkomen Sint Nicolaas in Katwijk aan Zee.
Kinderen verwelkomen Sint Nicolaas in Katwijk aan Zee. (Foto: pr Winkelhart Zeezijde)

Hij komt, hij komt!

Sint Nicolaas en zijn Pieten hebben het druk morgen en volgende week zaterdag. Op diverse plekken in de gemeente is morgen of volgende week zaterdag de feestelijke intocht van Sinterklaas. Een overzicht.

Katwijk aan Zee
Sint Nicolaas komt morgen om 13.30 uur per boot aan in Katwijk aan Zee bij de Zwaaikom. Aan boord zit de Pietenband, dus je kunt ze al van verre horen aankomen. Burgemeester Cornelis Visser wacht hem aan de kade op. Sinterklaas en zijn pieten vervolgen hun weg per koets voor een optocht in het centrum van Katwijk. De majorettes van The Flying Stars lopen voorop in de stoet met daarachter de Jong Floraband en Sinterklaas en hoofdpiet in een rijtuig. De Pietenband en pieten sluiten aan met iedereen die ook wil meelopen.

Vanuit de Zwaaikom gaat de stoet via de Tramstraat, Badstraat en Voorstraat naar de Princestraat. Daar spreekt de goedheiligman vanaf het bordes boven Livera iedereen toe om daarna door het winkelcentrum Zeezijde te wandelen.

Rijnsburg
Zaterdag komt Sinterklaas ook aan in Rijnsburg. Komt hij varend, rijdend of met zijn schimmel. In elk geval is hij om 14.00 uur midden in het centrum. De Pietenband komt mee en dat betekent meezingen, dansen en mee hossen. Eerst even kijken hoe Sint voet op Nederlandse bodem zet en hierna loopt Sinterklaas langzaam door de belangstellenden richting de winkels van De Hoftuin.

Ondertussen krijgen alle kinderen gelegenheid om met Sint-Nicolaas en/of Piet op de foto te gaan. De Pietenband zorgt voor de muzikale ondersteuning. Samen met Lollypop Entertainment hebben de Hoftuinwinkeliers er weer alles aan gedaan Sint-Nicolaas zo feestelijk mogelijk te verwelkomen. Als je rond de brug bij de Wilhelminaboom gaat staan, kan je de aankomst goed volgen. Hoe Sinterklaas in Rijnsburg zal arriveren is nog een verrassing, maar iedereen zal het goed kunnen zien. Loco burgemeester Adger van Helden zal de Spaanse gasten officieel welkom heten namens de gemeente en Teuntje van Delft mag Sint weer begeleiden.

Katwijk aan Zee, deel twee
Op zaterdag 23 november is iedereen vanaf vier uur 's middags van harte welkom in de Zwaaikom in Katwijk, daar is de jaarlijks Sint- en Pietenactie. Om 17.00 uur komt Sinterklaas per boot aan in de Zwaaikom, waarna de Lichtjesoptocht van start gaat. De route loopt via Prins Hendrikkanaal, Tramstraat, Roest van Limburgstraat, Varkevisserstraat richting de Drieplassenweg. Vanaf daar loopt de route via de Koninginneweg, Zuidstraat, Voorstraat terug naar de Zwaaikom. Sinterklaas vindt het erg leuk als de bewoners langs de route naar de verlichte stoet komen zwaaien. Dus vertel het vooral aan familie die op de route woont. Twirlgroep Desiree zal voorop gaan, gevolgd door de junioren van DVS, Sinterklaas, twee gezellige Pietenbands en wel 50 vrolijke Pieten. 

Katwijk aan den Rijn
Ook dit jaar heeft de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn in samenwerking met verschillende verenigingen en instanties weer een schitterend programma georganiseerd voor de ontvangst van de kindervriend Sint Nicolaas. De Sint en zijn pieten vinden het leuk als jullie allemaal verkleed komen als Sinterklaasjes en Zwarte Pietjes. We maken er dan een groot feest van met z'n allen. Aan jullie ouders willen we vragen of ze deze dag de vlag uit willen hangen. Sinterklaas voelt zich dan helemaal zo welkom in Katwijk aan den Rijn. Sinterklaas komt om 14.00 uur aan bij de Roskam.

Valkenburg
Zaterdag 23 november, 14.00 uur bij 't Pontje. Aansluitend Sinterklaasfeest in de Peuk.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>