20.550 euro voor onderzoek naar de Katwijkse Ziekte | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: MvR

20.550 euro voor onderzoek naar de Katwijkse Ziekte

In september vond de vijfde editie van de Kattukse Brainweek plaats. Een week waarin aandacht wordt gevraagd voor HCHWA-D, oftewel de Katwijkse Ziekte, en geld wordt opgehaald voor het onderzoek daarnaar. Tegen de erfelijke hersenaandoening, die voornamelijk in Katwijk voorkomt, is op dit moment geen behandeling beschikbaar. Wel zijn er een aantal veelbelovende ontwikkelingen.

Afgelopen week maakte penningmeester Koos van Rijn op een feestelijke avond de opbrengst van deze editie van de Brainweek bekend: maar liefst €20.550. Dat bedrag wordt linea recta aan lopend onderzoek gedoneerd en is te danken aan onder andere de SandCKnipactie door By Jet Hair and Beauty en 6 collega kapsters, SandCBar, het Expertise Team van Marente, de Roskam, Olympia Sport and Health en de Bibliotheek Katwijk. Zij hielpen in de vorm van het (mede-)organiseren van een evenement. De voetbalverenigingen Quick Boys, vv Katwijk en Rijnsburgse Boys nodigden de Vereniging HCHWA-D uit om te collecteren bij de derby's en deden zo ook een duit in het zakje.

Net als HSV Brittenburgh en Hengelsport Overrijn die opbrengst van hun Piet Meyvogelbokaal doneerden en de Oranjevereniging Katwijk a/d Rijn, die hetzelfde deed. Ook de komende tijd staat er nog veel te gebeuren: onder andere de Kattukse Kerstmu(t)srun op 13 december en de samenwerking met Haringrock. De organisatie is ontzettend blij met alle steun en betrokkenheid die zij vanuit Katwijk mogen ervaren in hun strijd tegen HCHWA-D.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>