Gedoe in raad over kosten glasvezelverbinding | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Er werden heel veel ideeën aangedragen voor de Valkenburgseweg en Katwijkerbroek. | Foto: Piet van Kampen
Er werden heel veel ideeën aangedragen voor de Valkenburgseweg en Katwijkerbroek. | Foto: Piet van Kampen (Foto: Piet van Kampen)

Gedoe in raad over kosten glasvezelverbinding

Voor niet-ingewijden was het vorige week donderdagavond een vreemde discussie over de aanleg en kosten van een glasvezelverbinding. De kosten daarvoor vallen lager uit, maar dat kwam pas aan het licht na vragen van Hart Voor Katwijk. Wethouder Corien van Starkenburg maakte excuses. Eind goed, al goed, maar vlak voor de vergadering ontvingen de raadsleden ook nog vertrouwelijk een offerte van een half jaar geleden. Dat zorgde voor wat opschudding.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

De gemeenteraad buigt zich over 'Toegang tot hulp en ondersteuning Sociaal Domein', het plan om vanaf 1 januari te starten met Wijkteams waar Katwijkers 'laagdrempelig en vroegtijdig hulp en ondersteuning kunnen vinden'.

Om dat mogelijk te maken, zijn verschillende kredieten nodig. Naast huisvesting gaat het om 'ICT-voorzieningen voor de medewerkers van het wijkteam 0-100'. Het college van burgemeester en wethouders vraagt voor graafwerkzaamheden en het aanleggen van een glasvezelverbinding tussen welzijnsgebouw Het Kwadrant en het gemeentehuis een bedrag van 70.000 euro.

Hart Voor Katwijk (HVK) zet in eerdere raadsbijeenkomsten vraagtekens bij dat bedrag. Dat moet voor veel minder kunnen.

En dat blijkt inderdaad zo te zijn, laat wethouder Corien van Starkenburg in een brief van donderdag 31 oktober aan de raad weten. De kosten vallen lager uit dan begroot. Geen 70.000 euro, maar 40.000. Dat eerste bedrag is opgesteld afgelopen zomer 'op basis van toen beschikbare informatie', schrijft de wethouder. Maar bij contact met een aannemer bleek, dat er minder graafwerkzaamheden nodig zijn waardoor het bedrag veel lager uitvalt.

Lees meer in De Katwijksche Post van deze week.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>