Logo allesoverkatwijk.nl
Het oude kunstgras op Nieuw-Zuid wordt verwijderd. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
Het oude kunstgras op Nieuw-Zuid wordt verwijderd. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde (Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Dunea: kunstgras bij Quick Boys mogelijk bedreiging drinkwater

Bij Quick Boys zijn vorige week nieuwe kunstgrasvelden op de velden 3 en 4 neergelegd. Dat wordt volgens KVDGA (komvandat(rubber)grasaf) gedaan tegen het advies van Omgevingsdienst West-Holland. Die stichting neemt nadrukkelijk stelling tegen kunstgrasvelden met rubbergranulaat. Waterbedrijf Dunea is evenmin blij met die velden en ziet die als mogelijke bedreiging voor het drinkwater. Volgens de gemeente is er niets aan de hand.

Dunea was niet op de hoogte van de nieuwe kunstgrasvelden, terwijl die bij Quick Boys in het waterwingebied liggen. 'We zijn achteraf door de media geïnformeerd', laat woordvoerder Edward Verheij van het waterbedrijf weten op vragen van deze krant. Dunea heeft dus ook geen advies gegeven of kunnen geven aan de gemeente, die opdracht heeft gegeven voor vervanging van de kunstgrasvelden.

Voor het waterbedrijf zijn kunstgrasvelden met de rubber korrels 'een issue, zolang er geen duidelijkheid is over het uitlooggedrag naar bodem en grondwater. Wij zullen in deze situatie altijd negatief adviseren.' Dat advies is overigens in lijn met het advies van Provincie Zuid-Holland, aldus Verheij. 'Door de provincie is in 2017 een inventarisatie naar rubberkorrels uitgevoerd. Zij hebben het standpunt ingenomen: nader onderzoek is nodig om aan te tonen wat het uitlooggedrag van rubberkorrels is.'

Lees meer in De Katwijksche Post van deze week.