Gerrit en Corry een hecht diamanten paar | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Burgemeester C. Visser bracht een bezoek aan het jubilerende echtpaar.
Burgemeester C. Visser bracht een bezoek aan het jubilerende echtpaar. (Foto: Piet van Kampen)

Gerrit en Corry een hecht diamanten paar

In hun woning aan de Graaf Florislaan blikken Gerrit de Mooij (84) en Corry de Mooij-van Klaveren (82) terug op hun 60-jarige verbintenis. Een verbintenis voor het leven die op 28 oktober 1959 werd gesloten en het begin was van een lange huwelijksweg die zij hand in hand bewandelden.

Hun beider wieg stond in Rijnsburg, het dorp waar zij dus geboren en getogen zijn. Het dorp van de Vliet Noordzijde en de Vliet Zuidzijde waar zij elkaar op latere leeftijd zouden ontmoeten na een wandeling met wederzijdse vrienden en vriendinnen. Of het nu aan de noordzijde of de zuidzijde was van het water dat het dorp doorklieft is nog onduidelijk, maar ergens daar was de eerste vonk die oversloeg. 'Zij was gretiger dan ik', zegt de goedlachse Gerrit. 'Ik bracht haar naar huis en zo is het eigenlijk begonnen', verduidelijkt Gerrit die toen al in de bloemen werkzaam was. Hij plukte zijn bloem die enkele jaren later zijn bruid werd. Hun huwelijksfeest vierden zij in Avifauna. Uit het huwelijk werden Gerdine, Trinette en Rico geboren en zagen drie kleinkinderen het levenslicht. Helaas is een van de kleinkinderen vroegtijdig overleden en dat was een zwarte dag in de familie. Zo kent elk huisje zijn kruisje.

Samen in de bloemen

Na de huwelijksdag woonde het paar een aantal jaren bij moeder Van Klaveren in, verhuisde naar de Burgemeester Meijboomstraat, vervolgens naar de Collegiantenstraat, maar wonen nu al jarenlang in de Graaf Florislaan. Dit tot beider volle tevredenheid. De heer des huizes verdiende een aantal jaren de kost als bloemenkweker maar werd uiteindelijk marktkoopman. Samen met echtgenote Corry brachten zij jarenlang in Apeldoorn bloemen aan de man. In weer en wind. 'Ik zou het nu nog willen doen', geeft Corry aan hoe leuk zij dit altijd heeft gevonden. Helaas, dat is verleden tijd. Tussentijds was er tijd voor een cruise naar Canada, een reis naar Israël, Tenerife en ook Oostenrijk werd bezocht. Met de caravan was Zwitserland vaak de vakantiebestemming. De stem van Corry galmde bij het koor De Lofstem en Gerrit beklom af en toe het stalen ros. Nu helpt hij nog dagelijks bij zoon Rico in de bloemen.

Dankbaar

Het diamanten paar toont zich dankbaar en blij. 'Ik voel me geweldig en ben dankbaar', straalt Corry uit. Gerrit kan zich hier ook helemaal in vinden. 'Gij zijt onze toevlucht', een spreuk waar het gelovige paar zich in herkent. Een paar wat de zegeningen telt en heeft genoten van het huwelijksjubileumfeest dat met de familie in het Kerkelijk Centrum werd gevierd.

Door Piet van Kampen

Wat vindt u?

Deelauto's een goed idee?Reageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>