Voorbereidingen 75 jaar vrijheid vorderen gestaag | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
De werkgroep die zich bezighoudt met de viering van 75 Bevrijding. Ideeën zijn er al genoeg. | Foto: pr
De werkgroep die zich bezighoudt met de viering van 75 Bevrijding. Ideeën zijn er al genoeg. | Foto: pr (Foto: pr)

Voorbereidingen 75 jaar vrijheid vorderen gestaag

De Oranjeverenigingen van Katwijk aan zee, Katwijk aan den Rijn, Rijnsburg en Valkenburg werken in eendrachtige samenwerking met de gemeente aan de plannen voor de viering van 75 jaar bevrijding in 2020. Afgelopen maandagmiddag werd de huidige stand van zaken toegelicht in aanwezigheid van burgemeester Cornelis Visser.

Door Piet van Kampen

Tussenstand
De voorlopige balans van wat er zoal al op het programma staat, geeft een aardige indicatie van de activiteiten. Het is echter nog lang niet compleet, want er wordt nog hard gewerkt aan andere programmaonderdelen. Er komt in januari een tijdelijk monument van 104 duizend 'lichtgevende' stenen ter herdenking van de slachtoffers van de Holocaust. In Hangaar 2 op het vliegkamp wordt een Dancefestijn georganiseerd met lokale en nationale dj's. Een vrijheidsloop met diverse afstanden voor jong en oud langs plekken en monumenten die aan de Duitse bezetting doen herinneren.

Op 5 mei is er een parade en defilé met praalwagens en historische militaire voertuigen. De stoet trekt door de dorpskernen. Er wordt op die dag onbeperkt Zweeds wittebrood uitgereikt, gebakken door bakker Haasnoot. Een gedeelte van de Zeeweg wordt omgedoopt tot Bevrijdingsweg met een braderie, kinder-speeleiland, demonstraties, een show van militaire voertuigen en historische vliegtuigen en afsluitend is er vuurwerk aan de Rijnmond.

Alle details en meer programmaonderdelen donderdag in De Katwijksche Post.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>