Bewoners worden gevraagd hun mening te geven. | Foto: Marc Wonnink
Bewoners worden gevraagd hun mening te geven. | Foto: Marc Wonnink Foto: Marc Wonnink

Dromenlab haalt ruim 100 ideeën voor Hoornes op

Algemeen

Ruim honderd ideeën zijn afgelopen vrijdag opgehaald bij het Dromenlab in winkelcentrum Hoornespassage. Op initiatief van de gemeente was het Dromenlab neergestreken om op te halen wat er goed, slecht of beter kan in de wijk. Ook reed een autootje van het lab door de wijk.

Door: Marc Wonnink

'We zijn hier vandaag aan het kijken, wat vinden mensen van de wijk vinden.' Michel Kolenbrander van Dromenlab is gekleed in een witte labjas en vraagt samen met collega's bezoekers actief om input. 'Mensen komen hier met dromen, ideeën, wensen maar ook soms hele trieste verhalen.'

Op een grote kaart van de wijk mag iedereen rode, blauwe of groene stickers plakken. Wat gaat niet goed, wat kan beter en wat gaat wel goed. Ook ik, als wijkbewoner, moet ook aan de slag. Op een A5-formaat blad geef ik aan wat goed, minder goed en beter kan. Op de achterkant is ruimte voor een droom. Tot slot moeten de stickers op de wijk geplakt worden.

Aan het einde van de dag is een visueel overzicht te zien hoe mensen tegen de wijk aankijken. Die data, samen met de ideeën, worden verwerkt en teruggekoppeld aan onder andere de gemeente. 'Ik denk dat door op deze manier input te vragen, we echt een heel breed beeld hebben van wat er nou speelt in de wijk. Een enquête sturen werkt volgens Kolenbrander niet: 'mensen gaan echt niet een enquête invullen. Met dit maken we het heel laagdrempelig en heel toegankelijk.'

Rond acht uur 's avonds is een mooi overzicht te zien. Dromenlab gaat de ideeën bundelen, maar op het eerste gezicht is al een aantal conclusies te trekken.

De nieuwbouwflats aan de Hoorneslaan vallen in goede aarde, bij de torenflats moet de gemeente aan de slag en de Hoornespassage kan - na wat verbeteringen - rekenen op een voldoende.

Uit de krant