Alsnog volledige subsidie voor Katwijkse evenementen | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl

Alsnog volledige subsidie voor Katwijkse evenementen

Het gemeentebestuur keert alsnog een bedrag aan evenementensubsidie uit aan 16 evenementenorganisatoren uit Katwijk. Dit bedrag is eerder in mindering gebracht, omdat er meer was aangevraagd dan begroot. Een van de evenementenorganisatoren stapte naar de commissie bezwaarschriften, en kreeg gelijk.

De gemeente subsidieert jaarlijks diverse evenementen, omdat hun evenement een bijdrage levert aan de economie, het toeristisch karakter en het imago van Katwijk. Hier is elk jaar een bedrag van 30.500 euro voor beschikbaar. Het afgelopen jaar hebben zestien evenementen subsidie gekregen. Doordat de aanvraag groter was dan het beschikbare budget, besloot het college in mei elk evenement te korten met 22% procent. Eén organisator heeft tegen dit besluit bezwaar aangetekend bij de commissie bezwaarschriften, en kreeg gelijk. Hierdoor maakt de gemeente ruim achtduizend euro extra over.

De commissie heeft daarop vastgesteld dat het voor subsidieaanvragers niet helder is op basis van welke criteria de rangorde van de aanvragen is bepaald. Om die reden adviseerde de commissie de besluiten te herroepen en nieuwe besluiten te nemen. Het college van B&W gaat mee in dit advies en keert alsnog aan alle organisatoren het resterende bedrag uit.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>