Logo allesoverkatwijk.nl
Dennis Bakker in duel gewikkeld met Berry van ’t land. | Foto: PR
Dennis Bakker in duel gewikkeld met Berry van ’t land. | Foto: PR (Foto: )
Sport

Rijnvogels erkennen hun meerdere in DHSC

Het werd weer een nipte nederlaag die de Vogels moesten slikken en dit keer voor het eerst op de eigen Kooltuin. Op zich was het geen schande om van de Utrechters onder toeziend oog van Wesley Sneijder van de in het oranje gehulde Domstedelingen te verliezen. Door de nederlaag zakken de mannen van trainer Jimmy Simons terug naar de middenmoot en kunnen de ambities voorlopig in de koelkast zetten, zoals de trainer het na afloop tijdens interview voor RTV Katwijk liet weten.

In dat zelfde gesprek een kernachtige uitspraak: 'We moeten ons weer oprapen'. Werk aan de winkel dus. 'De inzet was er wel maar de scherpte ontbrak en bovendien creëerden we weinig en hebben verloren van een technisch zeer vaardige ploeg' concludeerde hij terecht. Inderdaad, het scheppen van kansen is tot op heden de grote makke en de frontlinie is een van de minst productieve in de afdeling behoudens de mindere goden onder hen op de ranglijst. De defensie daarentegen scoort een voldoende.

Het werd een wedstrijd waarin met name in het eerste bedrijf de teams nauwelijks voor elkaar onder deden en het duel zich vooral op het middenveld af speelde. De uitbraken van de gasten waren echter gevaarlijk en met name de watervlugge Christian Ganda bezorgde Ricardo de Vlugt handen vol werk. Stevige duels zijn de Rijnvogelcaptain echter niet wereldvreemd en het kostte hem al vroeg een gele prent van de onverbiddelijk leidende arbiter Shrukula. Een tweede gele prent kort voor tijd kleurde rood. Op de andere vleugel had Niek Ossevoort met de al even rappe Genario Snijders van doen. De Katwijkse defensie hield de poort voor de thee echter gesloten en aan de Utrechtse zijde had tot op dat moment doelman Niels Willemse zich niet noemenswaardig behoeven in te spannen. Gevolg van een en ander was een blanco ruststand.

De tweede helft zou in het voordeel van de bezoekers uitpakken. De thuisclub was minder nauwkeurig dan voordien en de openingstreffer van Christian Ganda kwam niet geheel uit de grauwe lucht vallen. Het was uit een rommelige situatie voor de vogelkooi waarin hij de slimste bleek, 0-1. De oranjehemden gingen het spel naar hun hand zetten en werden de beteren op de Kooltuinmat. Toen Rodney Sneijder- broer van- met een geweldige pegel de 0-2 de kruising in jaste was het in principe over en uit. Een geweldige pegel had ook Niek Ossevoort in huis maar Willemse redde eveneens geweldig. Totdat invaller Romano van der Stoep er 10 minjuten voor tijd op aangeven van Jaap van Duijn de 1-2 binnen schoot en de spanning voor een mogelijk hectische slotfase terug bracht. Arie de Vreugd, de verdediger die als stormram werd ingebracht werd door de lucht niet op maat bediend om mogelijk nog koppend de gelijkmaker te forceren. Het kwam er niet van en de Vogels moeten nu de wonden likken en zich 'weer oprapen' zoals Simons het kernachtig uitdrukte.