Heel Katwijk bijna 'hartveilig', AED bij volkstuinders Ons Genoegen | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
De nieuwe AED bij Ons Genoegen wordt morgen officieel onthuld door de wethouder. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
De nieuwe AED bij Ons Genoegen wordt morgen officieel onthuld door de wethouder. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde (Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Heel Katwijk bijna 'hartveilig', AED bij volkstuinders Ons Genoegen

Bij volkstuinenvereniging 'Ons Genoegen' is vrijdagmiddag een AED (Automatische Externe Defibrillator) op feestelijke wijze in gebruik genomen. De AED hangt in een buitenkast en is zodoende 24/7 bereikbaar. Niet alleen voor de vereniging maar óók voor de Katwijkse gemeenschap.

Met de ingebruikname van de AED wordt een hartenwens van voorzitter Jan Schuitemaker vervuld. Hij wilde al langer die veiligheid aan zijn verenigingsleden bieden. Met name omdat onder de leden veel ouderen zijn en het complex aan de Wassenaarseweg afgelegen ligt.

24/7 bereikbaar
Met iedere AED die 24/7 bereikbaar is én die is aangemeld op het landelijk oproepsysteem van HartslagNu, wordt onze gemeente een stukje 'hartveiliger'. In een hartveilige gemeente zijn er voldoende AED's bereikbaar en zijn er genoeg aangemelde burgerhulpverleners, die tijdens een noodgeval in actie kunnen komen. Katwijk is al vanaf februari 2018, samen met Stichting Katwijk HartVeilig, bezig om de gemeente hartveilig te maken. Binnenkort worden de laatste AED's geïnstalleerd en in gebruik genomen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>