Logo allesoverkatwijk.nl
Max van Steen (9, vallend) wordt het scoren belet door Maarten Boddaert. | Foto: PR
Max van Steen (9, vallend) wordt het scoren belet door Maarten Boddaert. | Foto: PR (Foto: )
Sport

Rijnvogels kan geen vuist maken

Het was na een goed half uur dat Berry Sonnenschein de enige en winnende treffer op de borden schoot. Een treffer met een aantal vraagtekens erachter want hadden minimaal drie Rijnvogel verdedigers in de buurt van de schutter hem de kans niet kunnen ontnemen? Hoe dan ook, dit moment bleek aan het einde van de rit fataal om minimaal een punt op sportpark De Hanen Weide te halen. De straffe wind die over het veld joeg maakte het voor beide teams lastig om er een mooie performance van te maken.

Het aantal kansen bij elkaar opgeteld leverde een duidelijke plus voor de gastheren op. Op basis hiervan is de 1-0 overwinning van de Veners terecht. Het is dat doelman Arie van der Niet er na de thee een paar prima reddingen in huis had anders was de teller hoger opgelopen. Nu hield hij zijn team in de race. In de slotfase een race tegen de klok om alsnog een gelijkmaker te forceren. Nee, de vogels konden geen vuist maken in een duel waarin het onder haar normale niveau bleef.

Trainer Jimmy Simons startte met een team waarin hij met twee spitsen, Max van Steen en Jaap van Duijn de opponent wilde bestrijden. Romano van der Stoep fungeerde als een soort hangende rechterspits achter het duo dat in dit duel niet tot doelrijpe pogingen wist te komen. De twee schoten van Jesse Driebergen waren een te eenvoudige prooi voor doelman Jorn Wagener. Veel meer aanvallende perspectieven waren er nauwelijks te ontdekken al had Jaap van Duijn halverwege het tweede bedrijf de pech dat hij zijn krullende inzet via het metaal boven de kruising uiteen zag spatten.

De eerste doelpoging van Jesse Driebergen was nauwelijks onschadelijk gemaakt of in dezelfde minuut was het aan de overzijde raak toen Sonnenschein zoals eerder beschreven al in de verre hoek raak wist te prikken. De groen-witten verzuimden om nog voor half-time afstand te nemen zodat de opgelopen Katwijkse averij beperkt bleef. In de tweede helft hadden de vogels voor de wind maar ook dat is niet altijd een voordeel. Lange ballen raakten verdwaald in het luchtledige.

Trainer Simons bracht vleugelspits Roy van Leeuwen in en later moesten de verse krachten Dennis Bakker en Brian Thong trachten om een positieve wending aan de wedstrijd te geven. In een alles-of niets offensief werd verdediger Arie de Vreugd in de frontlinie geposteerd. De vogels dwongen wel een aantal corners af maar geen van deze leverden het beoogde rende ment op. Door de strum-und-drang ingreep ontstond er natuurlijk de nodige ruimte voor de snelle counters van de thuisclub maar de 2-0 bleef uit mede dankzij de fraaie reddingen van doelman Van der Niet. Aan Katwijkse zijde scoorde hij in ieder geval een dikke voldoende.

Helaas liet de frontlinie het afweten zodat door deze nederlaag het team wegzakte naar de zesde plek. Aanstaande zaterdag kunnen de Kooltuinmannen zich revancheren als het utrechtse DHSC op bezoek komt.