Zolang de supporters van Quick Boys en vv Katwijk zich gedragen, hoeven ze bij de volgende derby niet verplicht met de bus naar de uitwedstrijd. | Foto: pr
Zolang de supporters van Quick Boys en vv Katwijk zich gedragen, hoeven ze bij de volgende derby niet verplicht met de bus naar de uitwedstrijd. | Foto: pr

Voetbalderby Quick Boys - vv Katwijk volgende keer zonder buscombi

Sport

Bij de eerstvolgende derby tussen Quick Boys en vv Katwijk, op 4 april 2020, is de zogenoemde combiregeling (verplichte bus + toegangsticket) niet van toepassing. Het vervroegde aanvangstijdstip en het alcoholverbod voor en tijdens de wedstrijd blijft bij de derby wel gehandhaafd. Dat heeft burgemeester Cornelis Visser besloten na evaluatie van de onlangs gehouden wedstrijden tussen beide rivalen. Die zijn volgens hem zonder veiligheidsproblemen verlopen. 
 

Voorwaarde voor deze nieuwe beleidslijn is wel dat er tot 4 april bij de wedstrijden van beide clubs geen openbare orde-incidenten zijn met supporters. En als de supportersgroepen op 4 april alsnog de fout in gaan, dan gaat de combiregeling voor de derby in werking voor het hele voetbalseizoen 2020/2021. 


Burgemeester Visser over het besluit: 'Ik ben blij dat de voetbalwedstrijden in het dorp veilig zijn verlopen. Ik heb genoten van de sfeer in de sportparken bij deze derby's. De supporters hebben laten zien dat een voetbalderby met veel sfeer en zonder geweld kan verlopen. Ze geven hiermee een goed voorbeeld aan de kinderen. Als de supporters meewerken, blijft voetbal in ons dorp leuk en veilig voor jong en oud'.

De voorzitters van vv Katwijk en Quick Boys hebben tijdens de evaluatie aangegeven dat ze deze uitgezette lijn van de burgemeester ondersteunen.



 

Uit de krant