Initiatieven voor de Hoornes | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Wethouder Adger van Helden bevestigde een bordje aan de bieb als eerste officiële Huis van de wijk. | Foto: PvK
Wethouder Adger van Helden bevestigde een bordje aan de bieb als eerste officiële Huis van de wijk. | Foto: PvK (Foto: )

Initiatieven voor de Hoornes

Momenteel zijn er 9 'Huizen van de wijk' in de Hoornes. Om de onderlinge samenhang te bevorderen werd in het kader van Maatschappelijke Agenda dit deelproject in 2018 gestart. Hoe de stand van zaken nu is werd vorige week woensdag in de bibliotheek aan de Hoorneslaan besproken.

Door: Piet van Kampen

Burgemeester Cornelis Visser en de wethouders Rien Nagtegaal, Adger van Helden, Jacco Knape en Gerard Mostert jr waren ter plekke. Tevens vertegenwoordigers van Welzijnskwartier, de wijkraad, De Brug, de Schelp, de bibliotheek, de prins Willem Alexanderschool, de Pnielkerk, de Goerie, de Duinrand. Tripodia en obs. De Krulder als afgevaardigden van de locaties waar nu al de nodige activiteiten plaats vinden. Veelal voor de specifieke doelgroep. Doelstelling is echter om de krachten te gaan bundelen op basis van samenwerking en meer inwoners bij de diverse activiteiten te betrekken.

De deelnemers kregen een glossy exemplaar 'Hoornes' uitgereikt waarin veel informatie over de wijk is verwerkt. Lies van Beelen is bezig met het schrijven van een boek over de Hoornes en de geschiedenis ervan. Zij is nog op zoek naar foto's van vroeger en verzoekt degenen die haar hier mee van dienst kunnen zijn deze te mailen naar liesvanbeelen@ziggo.nl. Wethouder Adger van Helden bevestigde een bordje aan de bieb als eerste officiële Huis van de wijk.

Lees meer in De Katwijk Speciaal van komende dinsdag.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>