Afbeelding
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Meer bomen in 2018 erbij, maar minder blad

Algemeen

In Katwijk zijn vorig jaar meer bomen geplant dan gekapt. Dat blijkt uit de rapportage, die door het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad is gestuurd. Die had daar bijna een jaar geleden om gevraagd tijdens de Algemene Beschouwingen.

In het jaar 2018 zijn er 723 bomen aangeplant en 636 gekapt, blijkt uit de rapportage. Een toename dus van 87 bomen. Dat is goed nieuws, want bomen zijn belangrijk, daar zijn de meeste mensen het wel over eens. Maar meer is in dit geval niet beter, want het kroonvolume, zeg maar de takken met bladeren, is afgenomen met maar liefst 17.451 m3.

'Dat lijkt vreemd gezien de netto stijging van het aantal bomen', stelt ook de gemeentelijke afdeling Beheer en Vastgoed vast. Daar zijn volgens die afdeling drie redenen voor. Er zijn vorig jaar 'meer dan gemiddeld veel grote populieren gekapt (29 stuks), waardoor het gekapte kroonvolume ongebruikelijk hoog is. Deze populieren hadden een vijf tot tien keer grotere kroon dan de gemiddelde boomkroon.'

Lees meer in De Katwijksche Post.

Uit de krant