Bushalte Tramstraat blijft | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Deze bushalte mag niet weg, vinden ouderen in die omgeving. | Foto: MvR
Deze bushalte mag niet weg, vinden ouderen in die omgeving. | Foto: MvR (Foto: MvR)

Bushalte Tramstraat blijft

De bushalte op de Tramstraat blijft bestaan en wordt omgevormd tot R-net halte. Dat meldt de gemeente. Er was veel verzet tegen de beoogde verplaatsing van de bushalte naar elders op de Tramstraat. Met name de Ouderenbond wilde dit voorkomen.

Vanaf december 2020 gaan de buslijnen 30 en 31 rijden als R-net bussen tussen Leiden en Katwijk aan Zee en tussen Leiden en ESA/Estec. Hieraan voorafgaand worden onder andere nieuwe R-net haltes aangelegd en wordt een aantal bestaande bushaltes opgewaardeerd tot R-net halte. De huidige halte Tramstraat zou geheel komen te vervallen, omdat deze niet zou worden aangedaan door de R-net bussen en er op dit moment geen andere bus stopt dan lijn 31. Vooral de Algemene Ouderenbond Katwijk heeft zich toen sterk gemaakt voor het behoud van de halte Tramstraat. Rond die halte zijn in de afgelopen jaren steeds meer ouderen komen wonen en het dienstencentrum De Zwanenburg wordt dagelijks door veel ouderen bezocht. 

Na overleg tussen de gemeente, de provincie en Arriva is besloten de halte Tramstraat te behouden en op te waarderen tot R-net halte. Om de spreiding van de haltes evenwichtig te houden, wordt de huidige halte Nieuw Brittenburg op de Boulevard niet meer opgewaardeerd tot R-net halte, maar blijft als halte voor het 'ontsluitend' net bestaan.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>