Robby Holder van TEC en Kay Blokland. | Foto: OrangePictures
Robby Holder van TEC en Kay Blokland. | Foto: OrangePictures

Katwijk gaat onderuit in Tiel

Algemeen

Katwijk kon afgelopen zaterdag geen vuist maken tegen promovendus TEC uit Tiel. Bij de Betuwenaren gingen de Katwijkers met 1-0 onderuit door een eigen goal van Guus van Weerdenburg.

Dat de Katwijkers kunnen voetballen, dat mag toch duidelijk zijn. Eerder dit seizoen werden ASWH, Excelsior Maassluis en ook HHC Hardenberg verslagen, met bovendien uitstekend voetbal. Achteraf, zou de zure toeschouwer dan wellicht kunnen zeggen: ASWH kwam kwaliteit te kort, Excelsior Maassluis stond wel heel naief te verdedigen en tegen HHC werd het uiteindelijk toch heel spannend. Een goed punt, zeker als gekeken wordt naar de clubs die het anders aanpakken.

GVVV thuis bijvoorbeeld, of AFC, kwamen met twee spitsen naar De Krom en lieten de Katwijkers het initiatief. En uiteindelijk weten de oranjehemden zich daar, vooral aanvallend, geen raad mee. Zo zag wellicht ook Arjan van der Laan de trainer van TEC. Die meteen zag dat zijn team de grootste kansen kreeg op het eigen Sportpark. Ricardo Kieboom, zoals hij al vaker deed de afgelopen weken, hield daarbij zijn eigen club op de been. Maar vlak voor rust moest ook hij capituleren op een ongelukkige kopbal van Guus van Weerdenburg in de eigen goal.

Na rust zette Katwijk wel meer aan, met een tevergeefs sleurende Marciano Mengerink voorin, maar hij liep zich regelmatig vast tussen Migiel Zeller en Daan Disveld. Echt gevaarlijk werd het dus nooit. Ook niet toen extra aanvallers mochten komen met Brandon Robinson voor Bart Sinteur en zelfs Kay Blokland en Raoul Esseboom zich in de frontlinie melden. Sterker, de grootste kans was voor TEC, maar ook hier kon er weer gerekend worden Kieboom.

Het tweede verlies op rij dus. Afgelopen maandag gingen op De Krom de koppen al langdurig bij elkaar en voor maandagavond staat ongetwijfeld weer een sessie gepland. Die kan dan twee weken op de spelers inwerken, het volgende (uit)duel staat gepland voor zaterdag 26 oktober bij Kozakken Boys
 

Uit de krant