Mia Hordijk speelde goede wedstrijd maar ging ook met maximum aantal fouten van het veld.  | Foto: Geert Bekker
Mia Hordijk speelde goede wedstrijd maar ging ook met maximum aantal fouten van het veld. | Foto: Geert Bekker Foto: Geert Bekker

Grasshoppers D1 loopt tegen nederlaag aan

In het verre Tubbergen is Sportiff Company Grasshoppers tegen de eerste competitienederlaag aangelopen. Nog zonder Ilse en Karin Kuijt, maar met Alissa van der Plas, Lotte van Kruistum en de van een kruisbandblessure terugkomende Tamlyn de Groot, nam Grasshoppers in de eerste helft de leiding. Maar steeds kwam Jolly Jumpers terug. Ruststand 41-43.

Grasshoppers kwam soms moeilijk onder de press vandaan en in het derde kwart plaatste Jolly een 11-3 run. Met hard werken kwam Katwijk wel weer op voorsprong, maar Jolly Jumpers kwam toch weer terug.

In de eindfase viel er voor Grasshoppers geen bal meer door het netje en tot overmaat van ramp moest Noor Driessen na enkele discutabele scheidsrechterlijke beslissingen met vijf fouten naar de kant. De schamele 11 punten die de landskampioen maakte in het vierde kwart waren niet genoeg voor de overwinning. Daar ging Tubbergen mee aan de haal en de blijdschap bij die ploeg was groot.