Max van Steen (arm in de lucht) kopt de 2-1 binnen. | Foto: PR
Max van Steen (arm in de lucht) kopt de 2-1 binnen. | Foto: PR

Rijnvogels op karakter naar overwinning

Algemeen Sport

Na twee misstappen, een kleine nederlaag en een gemiste kans op een overwinning- gelijkspel tegen Smitshoek- smaakten de vogels weer het zoet der overwinning. Tegen het altijd lastig te bespelen Capelle konden er na een 2-1 overwinning 3 punten op het conto worden bijgeschreven. Na een gelijkwaardige strijd werd Max van Steen uiteindelijk bejubeld als matchwinnaar.

De spits die tot op heden slechts een keer het vijandelijke net wist te vinden was na afloop blij maar vooral opgelucht. 'Het was een bevrijdende treffer voor mij want ik had al een tijdje droog gestaan en dat ben ik niet gewend', glimlachte hij na de wedstrijd. 'Vooral omdat het de winnende was. Ik heb altijd het vertrouwen gehad dat het goed zou komen. Na de strakke corner van Niek Ossevoort kon ik hem lekker binnen koppen en ik ben er natuurlijk ontzettend blij mee. We hadden geen goede start en stonden na een kwartier al weer achter maar daarna groeide langzaam maar zeker het vertrouwen. Zeker na de 1-1. Toen had ik al het gevoel dat we deze wedstrijd zouden gaan winnen' blikt hij voldaan terug op het gewonnen duel.

De thuisclub begon de wedstrijd zonder haar topscorer Jaap van Duijn die niet geheel fit, op de bank zat. Hij zou overigens niet in actie komen. Gelijk vorige week keken de vogels al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan na een trefzekere kopbal van Jerry Scholman. Het bleek zoals andermaal een wake-up call voor de thuisclub. Het werd een gelijkopgaand duel met een behoorlijk tempo wederzijds. De gelijkmaker bleef uit nadat Ricardo de Vlugt zijn kopbal via de lat over zag scheren. De captain had nadien meer reden tot juichen toen hij na een corner en een klutssituatie voor het hok van Massimo van Ewijk alle gram in zijn afronding legde en de touwen deed bollen, 1-1. Gevaarlijke counters van de bezoekers werden door de Katwijkse defensie ontzenuwd en een verdwaalde poging van Roy van Leeuwen eindigde op de bovenkant van de lat. Tea-time.

Het tweede bedrijf leek zoals voorheen het beste deel van de match voor de thuisclub te gaan worden. Reeds na 6 minuten kopte Max van Steen de bovenomschreven gelijkmaker in het Capellse nylon. Nog een lange weg naar een eventuele zege te gaan. Capelle drong aan, de vogels neutraliseerden hun opportunisme. Een pittig duel waarin arbiter de goed leidende Hardeman de teugels niet liet vieren en een aantal gele (Capellse) prenten moest presenteren. Struggle for life van beide zijden. Van Ewijk liet een schot van Romano van der Stoep los maar niemand ter plekke om de rebound te verzilveren. Capelle op jacht naar de gelijkmaker.
De vogeldefensie verdedigde het nest met verve ondanks dat het enkele benauwde momenten overleefde om de overwinning veilig te stellen. Een verdiende overwinning op basis van een sterke tweede helft, karakter en inzet.

Uit de krant