Discussie over Brouwerstraat laait weer op | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Aan tafel met de wethouder. | Foto: Piet van Kampen
Aan tafel met de wethouder. | Foto: Piet van Kampen (Foto: Piet van Kampen)

Discussie over Brouwerstraat laait weer op

Het college van burgemeester en wethouders bracht afgelopen dinsdag een wijkbezoek aan Rijnsburg en bezocht een paar plaatsen. Een tweejaarlijks informatief rondje om zich op de hoogte te stellen wat er leeft onder de inwoners. De nieuwe The Readshop, dagverblijf Centraal en het Hoftuinplein werden met een bezoek vereerd. Zoals gebruikelijk was er 's avonds in Dorpshuis De Burgt gelegenheid om persoonlijk met de bewindslieden in gesprek te gaan.

Door Piet van Kampen

Positieve geluiden over The Readshop waar avonden worden georganiseerd, waar ook alleenstaanden gebruik van maken. Bij het bezoek aan Centraal waar de dagbesteding aan mensen met een beperking een belangrijke rol voor hen vervult werd duidelijk waar deze behoefte aan voldoet.

Plannen van de gemeente om de parkeervoorzieningen op het Hoftuinplein te verbeteren liggen tijdelijk even in de koelkast, omdat ondernemers met een alternatief plan op de proppen zijn gekomen. Deze moeten nog worden bekeken en uitgewerkt alvorens er stappen worden ondernomen om tot een definitieve beslissing te komen.

Brouwerstraat
Het meest heikele onderwerp was de veelbesproken Brouwerstraat. Bij de tafel van wethouder Rien Nagtegaal was het spitsuur. Na de renovatie zijn veel bewoners nog ontevreden over de huidige situatie die volgens teleurgestelde bewoners eerder slechter dan beter is geworden. Vrachtverkeer rijdt er nog af en aan. Snelheden worden overtreden.

'Zet er een poller in net zoals in Valkenburg, zodat zwaar verkeer om moet rijden' was een wens. Leuk bedacht natuurlijk maar waar moeten deze dan heen? Zolang de zogenaamde Pioniersweg- een verbinding tussen de A44 en Rijnsburg Noord er niet is, kan zwaar verkeer – met name vanuit richting Noordwijk – niet voor de nodige ontlasting voor de Brouwerstraat zorgen.

Lees meer in De Katwijksche Post.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>