Foto: PR
Foto: PR

Fototentoonstelling ‘Eenzaamheid in Beeld’

Algemeen

Met 'Eenzaamheid in Beeld' geven fotografen uit de gemeente Katwijk een gezicht aan eenzaamheid. Met het perspectief dat eenzaamheid iets van ons allemaal is. Ook als je samen bent, kun je je wel eens eenzaam voelen. De tentoonstelling is tot eind oktober te zien in de centrale hal van het gemeentehuis.

Of je nu een jonge moeder bent, een hardwerkende vader met een gezin, alleenstaand, oudere in een verpleeghuis of een puber op de middelbare school. We weten allemaal hoe het voelt. Maar wat is eenzaamheid nu precies? Wat betekent het voor mij? En kun je zelf er iets aan doen? Hoe herken je eenzaamheid? 'Eenzaamheid is Beeld' is een reizende tentoonstelling, bedoeld om het gesprek over eenzaamheid verder op gang te brengen.

Wethouder Corien van Starkenburg heeft donderdag 3 oktober, tijdens de nationale Week van Eenzaamheid, de tentoonstelling geopend. De fotoreeks is tot eind oktober te zien in de centrale hal van het gemeentehuis. Vervolgens reist 'Eenzaamheid in Beeld' verder naar Het Huis van de Buurt Zwanenburg. Heb je een idee waar de tentoonstelling haar reis zou kunnen vervolgen? Geef je idee door aan info@welzijnskwartier.nl.

De fototentoonstelling is een initiatief van de gemeente Katwijk in samenwerking met Welzijnskwartier als deelnemers van de landelijke aanpak 'Een tegen Eenzaamheid'.

Uit de krant