Jos van de Laan voelde zich thuis in de Leidse schiettent. | Foto: Wim Kulk

Grasshoppers H1 heeft geen moeite met Leiden

Op vrijdagavond 21.00 nam Sportiff Company Grasshoppers H1 het op tegen BS Leiden H1 in Sportzaal Houtkwartier in Leiden. Michael Madanly kon niet aanwezig zijn, Jake Prins was nog geblesseerd en Youri van der Linden was met last aan zijn knieën alleen inzetbaar wanneer dit echt nodig zou zijn. Vanaf de eerste minuten van de wedstrijd werd echter al duidelijk dat de mannen het niet heel erg moeilijk zouden krijgen. Na 4 uit 4 overwinningen staan de mannen van Burhan Alibegovic en René Mulder op vrijdag alleen aan kop in de Promodivisie.

Grasshoppers begon sterk aan de wedstrijd door hard te verdedigen en met veel energie te spelen. Met name Idir Bourjouane wist door zijn goede verdediging regelmatig steals te pakken zodat er fast breaks gelopen konden worden. Leiden pakte veel aanvallende rebounds, maar ook met tweede kansen kwamen zij moeilijk tot scoren. Eindstand eerste kwart: 11-28

Het tweede kwart startte Leiden in een zoneverdediging. Dit kon Grasshoppers even afremmen, maar de bal werd goed gedeeld en met veel teamwerk ontstonden makkelijke scores inside. Daarnaast werd er met scherp geschoten van buiten, met name door Jos van der Laan, die maar liefst 5 driepunters op rij raakten in de eerste helft. Eindstand tweede kwart: 26-50.

In het derde kwart begon het team van BS Leiden meer op gang te komen. Een kleine verslapping in de verdediging van Grasshoppers werd afgestraft met een paar driepunters. Gelukkig herpakte de mannen zich snel werden er mooie aanvallen gespeeld. Met mooie schoten en drives van zowel Sjors Besseling als Jordi Menkhorst werd de eindstand van het derde kwart 48-75.

In het vierde kwart werd de voorsprong verder uitgebreid en liet Grasshoppers zien dat zij de zone verdediging makkelijk konden blijven uitspelen. Na een inside score van Jim van Zijl werd de eindstand van de wedstrijd: 62-105.