| Foto: PR
| Foto: PR

Sterk RVV pakt volle buit tegen US

Zaterdag 5 oktober stonden het Katwijkse RVV en het Amsterdamse US tegenover elkaar. In de eigen Boorsmazaal pakte RVV de eerste vijfpunter van dit seizoen. De wedstrijd was niet altijd van hoog niveau, de spanning was echter de gehele wedstrijd om te snijden.

De Katwijkse mannen begonnen slap aan de eerste set. Enigszins verrast door de korte services van de Amsterdammers stonden ze al snel op achterstand. De ploeg bleef gelukkig rustig en maakte die achterstand ook snel weer goed. Vooral via diagonaal Robert de Vries (Gilbert Vivo was afwezig) werden er veel punten gescoord. Zodoende pakte RVV de eerste set overtuigend. (25-16)

De tweede set begon identiek aan de eerste. US kwam op voorsprong, RVV kwam snel weer terug. US was echter niet van plan deze set ook te verliezen en begon beter te spelen. Aan het einde van de set waren het de Katwijkers die weer hun klasse lieten zien, ze liepen uit naar een 23-19 voorsprong. Op dat moment kwam er echter twijfel in de ploeg, US kwam terug tot 23-23. Coach Sven van Walleze greep in en bracht spelverdeler Ron de Mooij binnen de lijnen. Na een goede pass bediende hij aanvoerder Bas van der Tang op een presenteerblaadje. Hij sloeg RVV naar een voorsprong. De set werd binnengehaald door een perfect 'killblock'. (25-23)

In de derde set kwam spelverdeler Ard de Mooij weer terug in het veld. Hij kon zijn aanvallers prima vinden en speelde de blokkering van US meerdere malen aan flarden. Dit werd zeker versterkt door de goede passing, onder leiding van libero Vito Meulenberg. US kreeg geen grip op het snelle spel van RVV. Als je daar de uitstekende blokkering van middenmannen Thijmen Heemskerk en Ken Rovers bij optelt, zorgt dat ervoor dat ook de derde set een prooi was voor de mannen uit het vissersdorp. (25-21)

Met de overwinning al op zak, wilde RVV toch ook de laatste set binnenhalen. Gesteund door een solide spelende Jelle Noest, die zowel in de aanval als in de passing geen steken liet vallen, leek dit lange tijd te gaan lukken. Het was echter US die in het tweede deel van deze set de beter spelende ploeg was. Wonderbaarlijk genoeg bleef RVV de gehele set in het spoor van de ploeg uit de hoofdstad. Met enige mazzel kwam RVV zelfs op voorsprong in de slotfase. Deze voorsprong werd niet uit handen gegeven. (25-21)

RVV is na deze overwinning op een derde plaats terug te vinden. De ploegen in de 2e divisie staan echter dicht bij elkaar. Volgende week mogen de Katwijkers aantreden tegen de hekkensluiter, VIVES uit IJsselstein. Deze uitwedstrijd zal ongetwijfeld niet makkelijk worden. RVV zal er dus voor moeten zorgen dit niveau vast te houden.