De vrije trap van Jaap van Duijn spat op de paal naast Doedee uiteen. | Foto: PR

Rijnvogels laat Smitshoek ontsnappen

De thuisclub is er niet in geslaagd om Smitshoek de eerste nederlaag toe te brengen al waren ze er op de Kooltuin wel heel dichtbij. Met het 1-1 gelijkspel (hun vierde) mochten de gasten uit Barendrecht uiteindelijk hun handjes dicht knijpen. Overigens bleken zij over een goed team te beschikken.

'We waren in de eerste helft veel te mak' oordeelde trainer Jimmy Simons na afloop van het met een 1-1 stand afgesloten duel. Ook hij had gezien dat na een lichte overtreding van een Smitshoeker aanvaller Perez een vrije doortocht werd gegund en zijn 'wandeling' door de vogeldefensie ook uiteindelijk niet door doelman Van der Niet kon worden gestuit. Een vroege 'wake up call voor de vogels die wel eens even bij de les dienden te blijven maar er in het eerste part van de wedstrijd niet brachten wat zij kort voor rust en daarna wel deden.

'In de tweede helft hebben we goed gevoetbald en de schroom van ons afgezet. We hebben geen kans weggeven maar zelf grote kansen op de overwinning gehad. Er moet momenteel te veel van Jaap van Duijn komen maar ook anderen zullen moeten gaan scoren' oordeelde de trainer terecht. Kansen om met name na de rust en zeker in de slotfase te scoren waren er. Meer dan in het eerste bedrijf waarin Max van Steen de gelijkmaker op zijn hoofd leek te hebben maar doelman Stef Doedee kaapte het leer op knappe wijze uit de hoek. De solide en compact spelende Smitshoek defensie gaf weinig weg doch het team slaagde er niet in om naar 0-2 uit te lopen. Op slag van rust had het nog 1-1 kunnen worden maar de vrije trap van Jaap van Duijn van zo'n kleine 25 meter van het hok van Doedee spatte op de paal uiteen.

De gastheren openden sterk na de hervatting. Binnen de minuut zag Jaap van Duijn zijn schot luttele centimeters naast vliegen, de opmaat voor de thuisclub om zoals Simons het omschreef 'de schroom van zich af te gooien'. Het team deed het en leverde een prima tweede helft af waaruit echter geen rendement werd geoogst. Spits Max van Steen mist vooralsnog de scherpte van het vorige seizoen. Na de verdiende gelijkmaker van Jaap van Duijn na een pasklare voorzet van Roy van Leeuwen miste Van Steen van dichtbij voor open doel door de bal over de lat te tillen. In de zeer spannende slotfase lag de bal op enkele meters van het doel voor het intikken maar hij miste het leer volledig. In extremis had hij de volle buit alsnog binnen kunnen schieten. Voordien zag Jesse Driebergen zijn inzet geblokkeerd en slaagden de andere vogels er ook niet in om enkele riante mogelijkheden te verzilveren. Zo eindigde dit duel in een voor de thuisclub toch wel in een enigszins onbevredigende remise.

Na de nederlaag van vorige week en de 1-1 tegen Smitshoek raken de vogels toch iets achterop maar nemen nog altijd een mooie vierde plaats in.