Marc Magan van Rijnsburgse Boys in duel met Joey Ravensbergen. | Foto: OrangePictures/Wim Wobbes

Quick Boys trekt aan kortste eind in Rijnsburg

Quick Boys trok in de derby tegen Rijnsburgse Boys aan het kortste eind, de Rijnsburgers gingen efficiënter om met de door hen gecreëerde doelkansen. Na in de eerste helft op achterstand te zijn gekomen trok Quick Boys vlak voor rust de stand weer gelijk. In de loop van de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong die Quick Boys niet meer wist te overbruggen. Door dit resultaat zakte Quick Boys verder weg op de ranglijst.

Quick Boys startte goed. Al na een paar minuten moest de doellat uitkomst brengen voor Rijnsburgse Boys bij een doelpoging, de afvallende bal kwam in de voeten van Jesper de Vré die de bal over het doel plaatste. Een paar minuten later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Via een aanval over links kon Jordy Strooker de aanval met een doelpunt afronden. De eerste beste kans van de thuisploeg werd direct verzilverd. Die voorsprong smaakte naar meer. De geelzwarten bleven druk zetten op het doel van doelman Paul van der Helm. Een paar minuten later was Quick Boys weer in de problemen, Van der Helm reageerde adequaat op de kopbal van Dani van der Moot uit een voorzet van Marc Magan.

Na een kwartier spelen leek Quick Boys gevaarlijk te worden. Tommy Bekooij leek in kansrijke positie te komen maar plaatste een slap schot dat geen probleem was voor doelman Bradly van der Meer. Quick Boys was op zoek naar de gelijkmaker, maar moest alert blijven voor de razendsnelle counter van Rijnsburgse Boys. Ruim halverwege de eerste helft leek Quick Boys loon naar werken te krijgen. Masies Artien leverde de bal in waardoor over rechts via Jesper de Vré een aanval kon worden opgezet. Waar de Vré voor zijn eigen kans had moeten gaan legde hij af op Dennis Kaars die niet kon profiteren.

In de loop van de eerste helft was er sprake van twee gelijkwaardige tegenstanders, het spel golfde op en neer al wisten beide tegenstanders geen doelkansen te creëren. Met nog tien minuten op de klok beging Masies Artien vlak buiten het strafschopgebied een overtreding. Weer moest het houtwerk uitkomst brengen uit de vrije schop van Tommy Bekooij die de pal op de doellat plaatste. Een paar minuten later probeerde Joël Tillema aan de andere kant van het veld met een afstandsschot zonder resultaat Paul van der Helm te verrassen.

Quick Boys wist in resterende tijd de score alsnog gelijk te trekken. Jordy Strooker plaatste een mislukte terugspeelbal waarover Tommy Bekooij zich ontfermde om vervolgens uit een lastige hoek doelman Bradly van der Meer te passeren. Met een 1-1 tussenstand gingen beide tegenstanders aan de thee.

Bij Rijnsburgse Boys bleef Masies Artien achter in de kleedkamer, Roderick Gielisse was zijn vervanger. Na een paar minuten wist Tommy Bekooij vanaf de linkerflank Keven Gomez-Nieto te vinden, diens doelpoging verdween over het doel. Aan de andere kant van het veld liet even later Anthony van Dongen zich gelden met een afstandsschot dat rakelings naast het doel verdween. Quick Boys was op zoek naar meer. Op rechts plaatste Mohamad Mahmoed een aanval waaruit Tommy Bekooij werd gevonden, die zag zijn doelpoging door Jordy Strooker van de doellijn weggewerkt worden. Weer werd Bekooij gevaarlijk op links om zich vervolgens vast te lopen op doelman Bradly van der Meer.

Rijnsburgse Boys liet de katwijkse storm uitrazen om vervolgens zelf toe te slaan. Eerst moest Jesper de Vré ten koste van een gele kaart aan de noodrem trekken bij een aanval van Joël Tillema. De vrije schop die hieruit volgde werd door Marc Magan naast het doel geplaatst. Na een kwartier spelen was het wel raak voor de geelzwarten, koppend passeerde Dani van der Moot doelman Van der Helm. Die nieuwe achterstand kwam aan als een mokerslag bij Quick Boys dat niet meer het niveau toonde dat in het eerste kwartier van de tweede helft wel werd getoond.

Met nog ruim een kwartier op de klok vergrootte Rijnsburgse Boys de voorsprong nog verder. Op de rechterflank hadden de geelzwarten een aanval geplaatst waaruit Dani van der Moot werd gevonden, hij plaatste de bal op de paal. Via de rebound kwam de bal in de voeten van Jeroen Spruijt die de bal snoeihard in de touwen joeg.

In de resterende tijd werden bij Quick Boys nog meerdere wissels gebracht om Quick Boys meer aanvalskracht te geven. Die wissels konden het tij niet meer keren. Ook Rijnsburgse Boys wist het net niet meer te vinden waardoor de wedstrijd in een 3- 1 overwinning voor de thuisploeg eindigde. Anders dan de uitslag doet vermoeden deed Quick Boys maar weinig onder voor Rijnsburgse Boys dat veel efficiënter met de doelkansen omging en daardoor de wedstrijd winnend kon afsluiten,