Plannen en ideeën omschreven in Ondernemingsplan voor behoud Dierenweide | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
William Hogewoning en Ida Zwaan overhandigen het Ondernemingsplan aan wethouder Rien Nagtegaal.
William Hogewoning en Ida Zwaan overhandigen het Ondernemingsplan aan wethouder Rien Nagtegaal. (Foto: pr)

Plannen en ideeën omschreven in Ondernemingsplan voor behoud Dierenweide

Eind mei werd bekend dat de gemeente Katwijk het plan had om de Dierenweide in Rijnsburg per 1 januari 2020 te sluiten.

Het voorgenomen besluit was onderdeel van de bezuinigingen die de gemeente Katwijk noodgedwongen moest nemen. De gemeente Katwijk heeft in mei tevens aangegeven dat men hoopt op particuliere initiatieven om de Dierenweide toch open te houden. Deze initiatieven moesten uiterlijk 1 oktober 2019 bij de gemeente ingeleverd worden.

Op het voorgenomen besluit kwamen destijds veel boze reacties uit Rijnsburg en daarbuiten. Door de huidige beheerder, Jason Vergunst, werd een petitie gestart die al snel meer dan 4200 keer ondertekend werd. Uit al die steunbetuigingen bleek dat men de Dierenweide niet kwijt wilde in Rijnsburg.

Op verzoek van de beheerder van de Dierenweide zijn William Hogewoning en Ida Zwaan aan de slag gegaan met het schrijven van een ondernemingsplan. Er zijn vele gesprekken geweest met andere maatschappelijke organisaties, met bedrijven, met de gemeente. Gaandeweg ontstond het ondernemingsplan zoals deze er nu ligt. De schrijvers hebben vorige week woensdag het plan aangeboden aan wethouder Rien Nagtegaal, wethouder groene leefomgeving en mobiliteit.

De opstellers van het plan en de huidige beheerder, evenals alle vrijwilligers en inwoners van Rijnsburg, zijn zeer benieuwd naar de reactie van de gemeente Katwijk op het plan en hopen dat hiermee de Dierenweide behouden kan worden.

Afgesproken is pas inhoudelijk op de plannen in te gaan, zodra de wethouder namens de gemeente heeft gereageerd.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>