Zwerfafvalwedstrijd gewonnen door Roos Haasnoot | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Zwerfafvalwedstrijd gewonnen door Roos Haasnoot

Roos Haasnoot heeft de zwerfafvalwedstrijd van de gemeente gewonnen. Ze had volgens de jury het beste idee om zwerfafval in de gemeente aan te pakken. Haar prijs van 500 euro, om uit te geven aan haar idee, wordt eind oktober aan haar uitgereikt. 

Afgelopen juli deed de gemeente een oproep aan alle bewoners van de gemeente Katwijk om hun aller beste idee om zwerfafval tegen te gaan te delen. De beloning? Maar liefst 500 euro aan prijsgeld om het idee tot uitvoering te brengen en zo een bijdrage te leveren aan de Katwijkse zwerfafvalaanpak. "Een aantal maanden geleden wees mijn moeder mij op het krantenartikel over 'het beste idee tegen zwerfafval'. Al vanaf jongs af aan maakte ik mij zorgen om de soms grote hoeveelheden vuil die ik tegenkwam op het strand en als student in Duurzame Ontwikkelingen kon ik daarom natuurlijk niet achterblijven om mee te doen. Ik ben hartstikke blij dat ik heb gewonnen", vertelt Roos. 

Er werden zo'n 25 ideeën ingestuurd die werden beoordeeld op originaliteit, uitvoerbaarheid en verwacht effect. Het idee van Roos scoorde het best op deze voorwaarden. Haar oplossing: een schoolprogramma over (plastic) afval om niet alleen vuil te verminderen, maar ook een stukje bewustzijn te creëren onder de toekomstige generaties. Samen met vrijwilligers en studenten worden kinderen op een creatieve manier vertelt over de gevolgen van afval, worden verschillende spelletjes georganiseerd en wordt een kunstzinnige wedstrijd gehouden om hen actief te betrekken bij het (zwerf)afvalprobleem. Dit idee past goed in het verlengde van de Katwijkse zwerfafvaleducatie aanpak die jaarlijks op basisscholen en middelbare scholen wordt uitgevoerd. Hier leren leerlingen over de oorzaken en effecten van zwerfafval en gaan ze zelf op pad om zwerfafval in de buurt te verzamelen of om onderzoek te doen naar mogelijke oplossingen tegen zwerfafval in de buurt. 

Eind oktober krijgt Roos haar prijs uitgereikt en gaat zij met de gemeente in gesprek over de uitvoering van haar plan. "Ik kan niet wachten om het idee om te zetten in praktijk en samen te werken aan een schoon en duurzaam Katwijk!"

Wat vindt u?

Deelauto's een goed idee?Reageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>