Terrassen centrum mogen twee maanden langer open | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
De terassen in de Princestraat en op het Andreasplein mogen een maand eerder en een maand langer open. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
De terassen in de Princestraat en op het Andreasplein mogen een maand eerder en een maand langer open. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde (Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Terrassen centrum mogen twee maanden langer open

De horecaondernemers in de Princestraat en op het Andreasplein mogen hun terrassen twee maanden langer laten staan. Dat laat het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad weten.

De horecaondernemers in de Princestraat en op het Andreasplein hebben bij de evaluatie over de terrassen in het centrum de wens uitgesproken voor uitbreiding van het terrasseizoen. Volgens de vorig jaar – na herinrichting van het centrumgebied - vastgestelde regels loopt het terrasseizoen van 1 april tot 1 oktober. Maar het komt geregeld voor dat ook in de maanden maart en oktober het weer al zeer aangenaam is om buiten te zitten en dan is er ook vraag naar gebruik van terrassen.

Uitbreiding terrasseizoen
Het college wil niet meteen van de terrasregels afstappen, zoals die nog maar twee jaar gelden, en stelt daarom voor een pilot te houden met uitbreiding van het seizoen op mooie nazomerse-of lentedagen.

Het college wil onderzoeken of die uitbreiding van het terrasseizoen met twee maanden kan, zonder dat de leefbaarheid en woongenot wordt aangetast.

Geen klachten
Omwonenden in de Princestraat en het Andreasplein vinden de uitbreiding van het terrasseizoen geen goed idee. Die hechten grote waarde aan een beperkt terrasseizoen vanwege de rust, aldus de burgeradviesgroep.

Het college stelt dat er afgelopen jaar bij zowel de politie als bij gemeentelijke toezichthouders geen klachten over geluid of andersoortig overlast binnengekomen zijn over de terrassen bij de Princestraat en het Andreasplein.

De pilot wordt afgesloten met een brede evaluatie, laat het college weten. Daarbij wordt gekeken naar het effect van de uitbreiding en eventuele overlast en woongenot. Pas daarna wordt besloten of de uitbreiding met twee maanden permanent wordt.

Wat vindt u?

De gemeente wil dat we meer bewegen; het schoolzwemmen moet weer worden ingevoerd.Reageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>