Logo allesoverkatwijk.nl
Jaap van Duijn scoort de anschlustreffer, 2-1. | Foto: PR
Jaap van Duijn scoort de anschlustreffer, 2-1. | Foto: PR (Foto: )
Sport

Rijnvogels loopt tegen een zeperd op

Dat er een keer tegen een nederlaag aangelopen zou worden is een normale zaak. Dat deze in de uitbeurt bij Zwaluwen een feit werd is na het opmaken van de balans na deze wedstrijd terecht omdat de gastheren over het hele duel gezien beter balden. Weliswaar lag een gelijkspel in de dying seconds tot twee keer toe voor het oprapen maar beide ultieme mogelijkheden werden tot ontzetting van de rood-witte aanhang gemist.

Het Katwijkse venijn zat dus in de staart. Toen bleek het team wel te kunnen drukken en kansen te creëren. Uiteindelijk te laat na een wedstrijd waarin het een deel van het duel onder haar kunnen presteerde. Was het eerste kwartier nog behoorlijk te noemen, na de (dubieuze?) strafschop (geel) veroorzaakt door doelman Jeffrey Verkerk, daalde het vogelniveau onder dat van de laatste weken. De door Richie Basoski feilloos benutte elfmetertrap was voor de gastheren een opmaat om er een schepje bovenop te doen. Op snelheid en winnen van duels werd de equipe van trainer Jimmy Simons vaak afgetroefd.

Doelman Jeffrey Verkerk voorkwam met een prachtige safe na een pegel van Jim van Oeveren dat de schade tot aan de thee tot 1-0 beperkt bleef. Verkerk die zich na de wedstrijd negatief zou onderscheiden door arbiter Turk met misplaatste woorden (waarschijnlijk) geen goed weekend of anderszins zou hebben gewenst Het kwam hem op een rode prent te staan en daarmee bewees hij zichzelf en zijn team bepaald geen goede dienst door een aantal wedstrijden als toeschouwer te mogen fungeren.

Dat het bij het scheiden van de markt nog spannend zou worden lag na de snelle 2-0 van Mohamed Ajari kort na de rust lange tijd niet voor de hand. Ruim een kwartier voor tijd bracht Jimmy Simons Kevin Wijmer en Roy van Leeuwen binnen de lijnen. Het duel kantelde nadat Jaap van Duijn met nog een kwartier op de klok een prima assist van Luuk Slegt achter Marc van Splunter schoot. De geest was eindelijk uit de rode fles. Een vrije trap van Jaap van Duijn spatte op de vuisten van Van Splunter uiteen en de volgende ging rakelings naast. Een engeltje op de Katwijkse lat voorkwam de 3-1 maar bovenop het Vlaardingse hok zat er in dezelfde minuut ook een. Deze zag een vrije trap van Jaap van Duijn via het metaal over ketsen. Het uurwerk tikte de 90 aan. Hands in de Zwaluwse 16 meter.

De Katwijkse aanhang veerde op want dit zou een zekere gelijkmaker zijn met Jaap van Duijn als scherprechter. Nog nimmer faalde hij in het Rijnvogelshirt. Juist nu op dit cruciale moment was de inzet te scherp en teisterde de paal. Met de allerlaatste stuiptrekking leek de 2-2 er alsnog te komen maar de halfvolley van Max van Steen ging richting engeltje op de lat en de rebound werd vallend voor een gapend Vlaardings hok door Romano van der Stoep naast gekopt. Geen 2-2 derhalve die alsnog tot stand had kunnen en eigenlijk ook had moeten komen.