Afbeelding

RTV Katwijk kijkt terug op druk feestweekend

Algemeen

De lokale omroep RTV Katwijk kan terugkijken op een gezellig feestweekend. Vrijdagmiddag is de studio officieel geopend door wethouder Jacco Knape. Zaterdag konden Katwijkers, Rijnsburgers en Valkenburgers een kijkje nemen in de gloednieuwe studio's.

Voorzitter Willem Meijvogel bedankte iedereen die de verhuizing mogelijk maakte, met in het bijzonder de vrijwilligers. Toch de basis en het hart van RTV Katwijk. Wethouder Jacco Knape sprak vrijdagmiddag lovende woorden over de nieuwe huisvesting van de omroep. Met het doorknippen van het lint werd symbolisch 'het nieuwe' RTV Katwijk geopend. Genodigden kregen daarna een rondleiding door de nieuwe studio's. Getoost en geproost. Voorzitter van RTV Katwijk, Willem Meijvogel en Teuntje van Delft van Uitgeverij Verhagen ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst. De twee bedrijven werken vanaf nu ook officieel samen om de berichtgeving in Katwijk in woord en beeld verder te versterken.

Van lokale radio, naar VLOK, naar RTV Katwijk. De huidige naam. De omroep heeft een lange geschiedenis in het dorp. Met deze nieuwe huisvesting; een centrale hal, twee grote studio, montage en regie-ruimtes en de TV-studio, zet de omroep een volgende stap in de toekomst.

Open dag
Zaterdag opende de omroep letterlijk de deuren voor iedereen die even een kijkje wilde nemen. De hele dag was de omroep live op televisie en radio. Enkele honderden inwoners van de gemeente hebben een kijkje genomen. De vrijwilligers hadden de studio's aangekleed en stonden klaar om de bezoekers alles te vertellen over de apparatuur, uitzendingen en meer.

De Haagse Elvis opende de open dag om 11.00 uur met een spetterend optreden. Ondertussen werd op radio geschakeld naar De Halve van Katwijk en daarna sport. Op televisie stond om 13.00 uur een tafelgesprek gepland met oud-voorzitters en oud-medewerkers. In de gloednieuwe televisie-studio stond ook veel publiek om de uitzending gade te slaan.

Frans van Dorland sloot met een optreden de live-uitzending van RTV Katwijk tijdens de open dag af. De open dag gemist, maar toch benieuwd? De omroep is nog altijd op zoek naar vrijwilligers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant