Afbeelding

Gemeente aan de slag met verkeersveiligheidsplan

Algemeen

De gemeente kan aan de slag met het opstellen van een verkeersveiligheidsplan. Met dit plan wil de gemeente meer en beter inzicht krijgen en maatregelen nemen om Katwijk verkeersveiliger te maken. Hiervoor is de afgelopen periode een breed participatietraject ingezet met inwoners en professionals van belangenorganisaties. De interactieve kaart op de website www.verkeersveiligkatwijk.nl , de straatinterviews met bewoners en de verschillende bijeenkomsten met onder andere de politie, scholen, wijkraden, ondernemers, Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland hebben tot veel belangrijke reacties en inzichten geleid. Al deze reacties en inzichten zijn geanalyseerd en omgezet in een plan.

Opbrengst
De analyse laat zien dat inwoners en belangenorganisaties een duidelijke boodschap aan de gemeente meegeven: Meer eenduidigheid in voorrangsituaties op rotondes, obstakelaanpak op stoepen, een veiligere schoolomgeving en bewustwording van het eigen verkeersgedrag in woongebieden. Verder moeten de meest dringende infrastructurele knelpunten worden aangepakt en moet er beter vóór, maar ook na herinrichtingen worden gecommuniceerd over het gebruik van de nieuwe verkeerssituatie.

Plan
Voor de aanpak is een maatregelenpakket opgesteld. Dit plan wordt ter besluitvorming aangeboden aan de raad. Als de raad het plan eind dit jaar goedkeurt, kan met de uitvoering van het plan worden gestart.

Uit de krant