Logo allesoverkatwijk.nl
Politie gisteravond bij de ingang van sportpark Nieuw-Zuid.
Politie gisteravond bij de ingang van sportpark Nieuw-Zuid. (Foto: AS Media)

Burgemeester geniet van fantastische derby

Burgemeester Cornelis Visser heeft gisteravond genoten van een enerverende derby tussen Quick Boys en vv Katwijk op sportpark Nieuw-Zuid. 'Ik heb genoten. De sfeeracties, de spanning, de emotie, de betrokkenheid. Fantastisch.' Het bekerduel eindigde pas na verlenging in een 2-3 overwinning voor de bezoekers uit Katwijk Noord.


Het was de tweede keer binnen vier dagen dat de rivalen elkaar troffen. Vorige week zaterdag bleef het competitieduel bij vv Katwijk op sportpark De Krom doelpuntloos. Beide keren was er een flinke politiemacht op de been om alles in goede banen te leiden. Dat was volgens de burgemeester nodig gezien ervaringen uit het verleden.

Supporters van de bezoekende ploeg konden deze keer alleen met een bus-combi naar de wedstrijd; de zaterdagwedstrijd was vervroegd naar het begin van de middag en de biertap bleef op beide sportparken dicht tot na de wedstrijd.

Het waren de zwaarste maatregelen, aldus de burgemeester, die er geen spijt van heeft, ondanks de vele negatieve reacties. 'Het is een goede beslissing geweest', blikt hij terug. 'Ik vond het nodig voor de veiligheid.'


Of die maatregelen later dit seizoen bij het volgende treffen ook weer nodig zijn, valt volgens Visser nog te bezien. 'Ik ga met politie en clubs evalueren, en dan bekijken of de maatregelen kunnen worden afgeschaald.'