Petra Berger zingt op 11 oktober in Rijnsburg samen met het Rijnstreekkoor.
Petra Berger zingt op 11 oktober in Rijnsburg samen met het Rijnstreekkoor. Foto: Otto van den Toorn

In concert met Petra Berger en het Rijnstreekkoor

Algemeen

Op vrijdag 11 oktober vindt er in de Immanuëlkerk te Rijnsburg een prachtig concert plaats met de bekende zangeres Petra Berger en het befaamde Katwijkse Rijnstreekkoor.

Beiden zingen een gevarieerd repertoire, waarbij Petra Berger ook als soliste samen met Het Rijnstreekkoor zingt. De begeleiding wordt verzorgd door Mark Brandwijk (piano), Aarnoud de Groen (orgel), Jolanda den Houter (hobo) en Danielle van Laar (fluit). De algehele leiding is in handen van dirigent Jan Verhoef.

Rijnstreekkoor

Het Rijnstreekkoor o.l.v. dirigent Jan Verhoef is verheugd met deze geweldige soliste te kunnen optreden. Voor de begeleiding is gekozen voor ´oude´ en nieuwe gezichten. Zij begeleiden een koor dat bekend staat om haar veelzijdigheid. Niet voor niets werd al eerder met bekende solisten opgetreden en werden met veel succes verschillende moderne oratoria uitgevoegd. De samenwerking met Petra Berger is niet voor de eerste keer . Begin 2007 trad het koor samen met deze zangeres op tijdens ´Katwijk in Concert´, het grote concert in de hangaar in Valkenburg ter gelegenheid van de gemeentelijke fusie.

Drie octaven

Petra Berger's stem en muziek laten zich niet gemakkelijk in één genre vatten en juist dat maakt haar als zangeres zo bijzonder en uniek. Met drie octaven tot haar beschikking beweegt zij zich net zo makkelijk in het klassieke domein als in de popmuziek.

Bij de keuze van haar repertoire laat zij zich vooral leiden door haar diepste gevoelens en dat maakt dat haar eigenheid en persoonlijkheid op zeer herkenbare wijze doorklinken in alles wat zij zingt. Zij weet als geen ander haar publiek te raken met haar engelachtige, loepzuivere stem. In het theaterseizoen 2017-2018 zong Petra Berger een speciaal Tribute Concert met muziek van haar inspiratiebron Barbara Streisand. Voor 2019 zingt Berger de allermooiste Italiaanse composities in ´Passione Italiana´ in het theater. Tussendoor is zij regelmatig te horen tijdens medewerkingen bij koorconcerten.


Kaarten voor dit concert dat op 11 oktober a.s. om 20.00 uur begint zijn online, per mail, telefonisch of voorafgaand aan het concert verkrijgbaar. Online via www.zingenenzo.com, per mail: nel.kraaijenoord@gmail.com of telefonisch: 0630167744. De entree in de voorverkoop bedraagt € 15,00. Voorafgaand aan het concert in de hal van de kerk € 17.50.

Uit de krant