Afbeelding
Foto: Piet van Kampen

John Krijgsman is in 25 jaar nog nooit ziek geweest

Algemeen

Vijfentwintig jaar bij dezelfde werkgever in dienst zijn lijkt tegenwoordig niet zo vanzelfsprekend meer dan vroeger. Maar in al die jaren geen enkele dag wegens ziekte verzuimd te hebben mag op z'n minst uniek worden genoemd. John Krijgsman is het prototype van een plichtsgetrouwe werknemer met hart voor de zaak.

De 44-jarige Krijgsman koos aanvankelijk voor het stukadoorsvak, maar dat bleek achteraf toch zijn ding niet te zijn. Een zus van hem die destijds bij Heemskerk Fresh & Easy al in dienst was, tipte hem om ook daar te komen werken. Binnen een week was de zaak beklonken en John kon aan de bak. Hij begon in de periode dat het bedrijf nog niet van die omvang was die het nu heeft en waar zo'n kleine 500 werknemers in dienst zijn. Er werd nog veel handmatig werk verricht en John heeft vele verpakkingen met nasi- bami- en soepgroenten door de handen zien gaan. Hij verzamelde de producten en later heeft hij ook salades verpakt. Hij werd verantwoordelijk voor de afdeling waar de verpakte producten geseald werden en is nu operator bij een verpakkingslijn. Hij groeide met het bedrijf en de verdergaande automatisering mee.

Paracetamol

Toen John 10 jaar bij het bedrijf werkzaam was en ook nog geen enkele dag wegens ziekte verstek liet gaan, werd dit door het bedrijf met een weekendje Efteling gehonoreerd. 'Dat vond ik al heel bijzonder', blikt hij terug. Op 5 september van dit jaar bereikte hij een soort 'jubileum' door het 25 jaar zonder ziekteverzuim vol te houden. Is hij dan nooit eens ziek of niet echt in orde? 'Ja, dat heb ik soms wel eens gehad maar dan nam ik een Paracetamol en ging gewoon naar mijn werk.' Daar geeft hij mee aan dat hij een keiharde is en geen watje die elders op deze wereld om de haverklap ziek zijn of zich voordoen alsof. 'Ik heb echter wel regelmatig rugklachten. Maar ik houd mezelf staande en ik ben blij dat ik verder gezond ben en dit werk kan en mag doen in dit mooie en succesvolle bedrijf'. Een betrouwbare kracht in een bedrijf met zoveel werknemers wordt beloond. Met een diner en een extraatje op de loonstrook. Een voorbeeld van een goede werkgever waar de medewerkers geen nummer zijn maar als mens worden gewaardeerd. 

Door Piet van Kampen

Uit de krant